TECH

Printec: H ελληνική πολυεθνική που προσφέρει λύσεις σε τράπεζες σε 16 χώρες

Printec: H ελληνική πολυεθνική που προσφέρει λύσεις σε τράπεζες σε 16 χώρες

Η περαιτέρω ανάπτυξη της μέσα από επενδύσεις αλλά και εξαγορές αποτελούν το στόχο που έχει θέσει για το άμεσο μέλλον η διοίκηση της Printec, μίας ελληνικής πολυεθνικής με παρουσία σε 16 χώρες στην ανατολική Ευρώπη που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της τεχνολογίας αυτοματοποίησης συναλλαγών.

«Έχουμε μεγάλη διάθεση για επενδύσεις» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Μαρίνας Μαυρομμάτη, διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του πριν από 30 χρόνια και έχει φθάσει πλέον να απασχολεί περισσότερους από 900 εργαζόμενους με τον αριθμό των τελευταίων να έχει αυξηθεί κατά 16% την τελευταία 5ετία.

Σύμφωνα με την κ. Μαυρομμάτη, η Printec έχει επενδύσει περίπου 20 εκατ. ευρώ την τελευταία 4ετία, τα οποία προέρχονται από ίδια κεφάλαια δεδομένης της εξαιρετικά καλής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η εταιρεία. Σημειωτέον πως το 2017 έκλεισε με τα έσοδα να διαμορφώνονται σε συνολικό επίπεδο στα 121 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 14,3 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση για το 2018 είναι πως έσοδα και λειτουργικά κέρδη θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα.

Όσον αφορά το 2019, η διοίκηση του ομίλου θα επιδιώξει αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ εκτιμά ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιούνται από τις τράπεζες σε Ελλάδα και ανατολική Ευρώπη, οι οποίες και αποτελούν τους βασικούς πελάτες της Printec. Ένας τομέας που θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι στις αλλαγές που σημειώνονται στο χώρο των τραπεζικών υποκαταστημάτων με την Printec να έχει υλοποιήσει αρκετά τέτοια είδους πρότυπα έργα τα τελευταία χρόνια.

Η Printec έχει μία σειρά από συνεργασίες με κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αυτοματοποίησης συναλλαγών με κυριότερες αυτές με την NCR (ATMs) και τη Verifone (τερματικά αποδοχής συναλλαγών με κάρτες - POS).

Συνολικά, η Printec εξυπηρετεί μέσα από τις λύσεις της περίπου 2,5 εκατομμύρια συναλλαγές καθημερινά μέσα από τις λύσεις της, έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 23 χιλιάδες ATMs και πάνω από 650 χιλιάδες POS.

Παράλληλα, η Printec έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό τμήμα παραγωγής εξειδικευμένων λύσεων λογισμικού και παροχής υπηρεσιών, το οποίο έχει φθάσει να αντιπροσωπεύει περίπου το 45% των εσόδων της και το πλάνο που υπάρχει είναι να ενισχυθεί περαιτέρω ακόμη και μέσω εξαγορών εξειδικευμένων εταιρειών που θα διαθέτουν συμπληρωματικέςλύσεις.

«Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχει χαράξει προφανή πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και εμείς βρισκόμαστε στο κέντρο των εξελίξεων. Δεδομένου ότι η τεχνολογία τρέχει με γοργούς ρυθμούς είναι προτεραιότητα για εμάς να βρισκόμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και να προσφέρουμε άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας» τόνισε η κ. Μαυρομμάτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ