TECH

Το προσιτό smartphone που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας

Το προσιτό smartphone που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας

Τα πιο δημοφιλή smartphones είναι εκείνα που κινούνται στα επίπεδα των 200 – 250 ευρώ και ο λόγος είναι απλός: είναι προσιτά στον κάθε ένα από εμάς. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι πολλές, αλλά είναι ελάχιστες οι συσκευές εκείνες που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών και ιδίως 3 βασικά κριτήρια: μεγάλη οθόνη, καλή μπαταρία και δυνατότητα για κορυφαίες φωτογραφίες και video.

Μία τέτοια περίπτωση είναι το Alcatel 5V, το νέο κορυφαίο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των πιο γνωστών κατασκευαστών παγκοσμίως, το οποίο είχαμε στη διάθεση μας για μερικές ημέρες και μπορούμε να πούμε ότι είναι μία συσκευή που προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής προς απόδοση που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια.

Κατ’ αρχήν, είναι όμορφο και ελκυστικό στο μάτι. Ο σχεδιασμός είναι από τα βασικά ατού του Alcatel 5V, το οποίο αν και διαθέτει μία εξαιρετικά μεγάλη οθόνη (6,2 ίντσες) είναι περισσότερο compact από τα υπόλοιπα smartphones της κατηγορίας του. Για την ακρίβεια, η πρώτη αίσθηση που δίνει δεν είναι ότι διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες οθόνες της κατηγορίας. Η αναλογία οθόνης/σώματος είναι στο 88% και αυτό σημαίνει καλύτερο κράτημα και πιο εύκολη τοποθέτηση στην τσέπη.

Η μεγάλη οθόνη είναι πλέον κάτι που ζητούν οι καταναλωτές. Για την ακρίβεια, το απαιτούν καθώς μεγάλη οθόνη σημαίνει ότι μπορείς να δεις και μία ταινία ή ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειρά στο τρένο χωρίς πρόβλημα, να κάνεις πιο εύκολα post στα social media, κ.ά. Η οθόνη του Alcatel 5V προσφέρει αυτές τις δυνατότητες καθώς η αναλογία είναι 19:9, όπερ σημαίνει ότι πλησιάζουμε πιο κοντά στην κινηματογραφική εμπειρία, ενώ η HD+ ανάλυση (1500x720 pixels) είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Γενικότερα, μπορείς να δεις με άνεση τον νέο κύκλο του Casa de Papel ενώ γυρίζεις στο σπίτι από το γραφείο. Αν και όταν γυρίζεις από το γραφείο, είναι εξίσου πρακτικό ότι μπορείς να ακούσεις τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς το Alcatel 5V είναι από τα ελάχιστα smartphones που έχουν ραδιοφωνικό δέκτη!

Όπως είναι και από τις ελάχιστες συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμών με τη δυνατότητα να την ξεκλειδώνεις, πέραν του δακτυλικού αποτυπώματος, μέσω αναγνώρισης προσώπου. Εξαιρετικά πρακτικός και γρήγορος τρόπος να έχεις πρόσβαση στο κινητό σου χωρίς να ψάχνεις για μοτίβα και κωδικούς.

Βέβαια, ένα ζήτημα είναι να έχει αντέξει η μπαταρία ώστε να μπορείς να βλέπεις την ταινία σου ενώ γυρίζεις από το γραφείο και γενικότερα να είσαι σε θέση να μη χρειάζεται να ψάχνεις φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και εδώ το Alcatel 5V ξεπερνά τις προσδοκίες των περισσότερων καταναλωτών, καθώς χάρη στη μπαταρία των 4000 mAh είναι μάλλον απίθανο να χρειαστεί να το συνδέσετε με φορτιστή μέσα στην ημέρα.

Κορυφαία κάμερα

Το τρίτο βασικό κριτήριο επιλογής είναι, φυσικά, η κάμερα. Το Alcatel 5V έρχεται με μία διπλή κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής, η οποία αποκαλείται SmartCam Duo και η ανάλυση είναι στα 12 και στα 2 megapixels. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συστήματα οπίσθιας κάμερας που υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία και δίνουν τη δυνατότητα λήψης εικόνων με πραγματικό βάθος πεδίου, όμορφο θολό φόντο με εφέ bokeh αλλά και ένα εργαλείο επανεστίασης, ενώ η δυνατότητα νυκτερινής λειτουργίας αποδείχθηκε ιδιαίτερα πρακτική και σημαντική στις βραδινές εξόδους που μας συνόδευσε το Alcatel 5V. Επιπλέον, η κάμερα αξιοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) προκειμένου να αναγνωρίζει αυτόματα σκηνές και να προσαρμόζει ανάλογα τις ρυθμίσεις. Με φωτογραφικούς αλγόριθμους, αναγνωρίζονται οι πιο συνηθισμένες συνθήκες λήψης (πορτρέτο, νύχτα/χαμηλός φωτισμός, φαγητό, ζώα, φυτά, κείμενο, παραλία, ουρανός, κόντρα φως κ.λπ.) και επιλέγονται οι ρυθμίσεις (αντίθεση, κορεσμός, φωτεινότητα, ευκρίνεια και ανάλυση) για την ιδανική λήψη.

Γενικότερα, σε συνδυασμό με την εμπρόσθια κάμερα των 8 megapixels, η οποία μεταξύ άλλων έχει μία λειτουργία για …καλλωπισμό προσώπου, είναι βέβαιο ότι με το Alcatel 5V δεν θα έχετε κάποιο παράπονο όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών.

Υψηλές επιδόσεις

Η προσωπική μας εμπειρία είναι πως το Alcatel 5V είναι μία συσκευή που κινείται σε επίπεδα πάνω από την κατηγορία του. Βοηθά σε αυτό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, καθώς έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή και η μνήμη των 3 GB. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32 GΒ, επεκτάσιμος μέσω κάρτας microSD.

Πάντως, ένα δείγμα των δυνατοτήτων είναι ότι πρόκειται για μία από τις πρώτες συσκευές με Google Lens, το οποίο πλήρως ενσωματωμένο στο λειτουργικό της κάμερας και είναι προσβάσιμο και μέσω του Google Assistant. Η συγκεκριμένη λειτουργία προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη να αναζητά πληροφορίες για ότι βλέπει και να κάνει τα πιο πράγματα πιο γρήγορα όπως και να αλληλεπιδρά καλύτερο με τον κόσμο γύρω του. Εξαιρετικά πρακτικό, όπως αποδείχθηκε στη χρήση, ιδίως όταν συζητάμε για μία συσκευή με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 229 ευρώ. Για όλες αυτές τις δυνατότητες και με αυτό το κόστος, το Alcatel 5V είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες προτάσεις που κυκλοφορούν στην αγορά των smartphones.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ