TECH

Τι δυνατότητες μπορεί να μας προσφέρει ένα smartwatch;

Τι δυνατότητες μπορεί να μας προσφέρει ένα smartwatch;

Η τεχνολογία δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Και μπορεί να είμαστε εξοικειωμένοι με τα «έξυπνα» κινητά μας, τους υπολογιστές και τις ταμπλέτες μας και να γνωρίζουμε τις εξελίξεις, τι γίνεται όμως με τα smartwatches; Τι δυνατότητες μπορούν να μας προσφέρουν; Αξίζει, τελικά, την προσοχή μας ένα wearable gadget;

Τα smartwatches στη σύγχρονη εποχή, επαναπροσδιορίζουν την έννοια του ρολογιού. Και αυτό διότι μας προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες και μας επιτρέπουν να παραμένουμε συνδεδεμένοι περισσότερο, χωρίς καν να χρειαστεί να βγάλουμε το κινητό από την τσέπη μας ή την τσάντα μας. Μπορούν να γίνουν οι προσωπικοί μας προπονητές, που μας ενθαρρύνουν να βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και οι προσωπικοί μας βοηθοί που μας επιτρέπουν να οργανώνουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα. Τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω;

Μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες των «έξυπνων» ρολογιών, αναλύοντας το παράδειγμα του δημοφιλούς Galaxy Watch, το οποίο εξωτερικά μοιάζει με ένα κλασικό ρολόι χειρός, που όμως προσφέρει ταυτόχρονα μοναδικές τεχνολογικές δυνατότητες: Από το να προβάλλει στην οθόνη του SMS, emails, κλήσεις και μηνύματα από social media μέχρι να αναπαράγει μουσική και να μετράει τα βήματά μας και τις θερμίδες που καίμε. Κάπως έτσι, μας συνδέει με τον κόσμο γύρω μας, προσφέροντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός smartwatch, καθώς και τη φυσική αίσθηση ενός αναλογικού ρολογιού.

Εύκολη οργάνωση του καθημερινού προγράμματος με μία ματιά

Κάθε επαγγελματίας έχει ένα βεβαρημένο πρόγραμμα, γεμάτο υποχρεώσεις. Για αυτό και το καινοτόμο «έξυπνο» ρολόι της Samsung είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθάει κάθε πολυάσχολο εργαζόμενο να παρακολουθεί με ευκολία τις υποχρεώσεις του, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; Από τη στιγμή που ξυπνάμε, μας ενημερώνει για ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε, προβάλλοντας μία πρωινή ενημέρωση για τον καιρό, το πρόγραμμα της ημέρας, τις υπενθυμίσεις και πολλά ακόμη. Έτσι, μπορούμε να δούμε με μία ματιά τη μέρα μας. Και αυτό διότι στο καντράν My Day εμφανίζεται το πρόγραμμά μας για τις επόμενες 10 ώρες.

Επιπλέον, οι εφαρμογές του, μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε μας ανάγκη. Από το να βρίσκουμε με ευκολία τις τοποθεσίες όπου μπορεί να διοργανώνεται ένα συνέδριο που θέλουμε να παρακολουθήσουμε, κάποια εκδήλωση που πρέπει να παρευρεθούμε ή το πρωινό meeting που ορίσαμε με πιθανούς μας πελάτες. Και όλα αυτά χάρη στο GPS, τον ενσωματωμένο υψομετρητή και τον αισθητήρα βαρόμετρο σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούμε από την πεπατημένη.

2

Ένα smart watch μετατρέπεται σε προσωπικό μας προπονητή

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ώρες που περνάμε στο γραφείο, μπορεί να μην μας επιτρέπουν πάντα να αθλούμαστε όσο θα θέλαμε. Το «έξυπνο» ρολόι μας όμως μπορεί να κάνει την άσκηση προτεραιότητα, με τον πιο απλό τρόπο. Και αυτό διότι μας επιτρέπει να γυμναζόμαστε περισσότερο με λιγότερο προγραμματισμό. Το ρολόι μας μπορεί τώρα να μετράει τον καρδιακό μας ρυθμό και να παρακολουθεί έως και 39 δραστηριότητες όταν ασκούμαστε! Και αυτό είναι μόνο ένα από τα εργαλεία παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης που προσφέρει το Galaxy Watch με το Samsung Health.

Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ότι η μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να εντείνουμε την προσπάθεια στο γυμναστήριο. Για αυτό και το ρολόι μας, μας δίνει τη δυνατότητα να παίρνουμε μαζί μας τη μουσική, όπου και αν βρισκόμαστε. Έτσι, πλέον δεν χρειάζεται να έχουμε μαζί μας το κινητό μας, όταν πάμε για τρέξιμο.

3

Μας επιτρέπει να δημιουργούμε

Πέρα από τις εφαρμογές και τις δυνατότητες που προσφέρει το εν λόγω ρολόι, ξεχωρίζει διότι μας επιτρέπει να το προσαρμόζουμε στις προσωπικές μας ανάγκες και τον τρόπο ζωή μας. Μπορούμε να προσθέσουμε ένα εξατομικευμένο καντράν, καθώς και το λουράκι που ταιριάζει στο στυλ και τη διάθεσή μας.

4

Σε κάθε περίπτωση, όποια εκδοχή του και αν επιλέξουμε να δημιουργήσουμε, κάνει την καθημερινότητά μας πιο απλή και εύκολη. Μας επιτρέπει ακόμη και να διαχειριζόμαστε άλλες συσκευές, όπως η τηλεόραση ή το κλιματιστικό, μέσω της λειτουργίας Home IoT.

Έτσι, μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα από τον καρπό μας, εύκολα και γρήγορα.

Άρθρο χορηγούμενο από τη Samsung

ΔΗΜΟΦΙΛΗ