TECH

Deloitte: Δίκτυα 5G, «έξυπνα» ηχεία και Τεχνητή Νοημοσύνη βασισμένη σε cloud...

Deloitte: Δίκτυα 5G, «έξυπνα» ηχεία και Τεχνητή Νοημοσύνη βασισμένη σε cloud...

...αυξάνουν τη συνδεσιμότητα και τις δυνατότητες καινοτομίας

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Deloitte Global, η συνολική αξία των «έξυπνων» ηχείων στην αγορά, αναμένεται να φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, καθιστώντας τη συγκεκριμένη κατηγορία την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανάμεσα στις υπόλοιπες συνδεόμενες συσκευές. Τα παραπάνω αναμένεται να συμβούν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Τηλεπικοινωνιών (ΤΜΤ Predictions 2019).

Τα λεγόμενα «έξυπνα» ηχεία συνεχίζουν να «εξαφανίζονται» από τα ράφια των καταστημάτων, αφού οι πωλήσεις τους αγγίζουν τις 164 εκατομμύρια συσκευές, με μέση τιμή πώλησης 43$ ανά συσκευή. Τα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας θα αυξηθούν κατά 63%, σε σύγκριση με τα 4,3 δισ. δολάρια το 2018. Ωστόσο, η βιομηχανία θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν για να επιτύχει τις πλήρεις δυνατότητες ανάπτυξής της. Οι τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, αλλά θα χρειαστεί να υποστηρίζονται περισσότερες γλώσσες, ώστε η τεχνολογία να μην αποκλείει μέρος του πληθυσμού και να υιοθετηθεί παγκοσμίως.

Ο εκδημοκρατισμός της τεχνητής νοημοσύνης

Η Deloitte προβλέπει επίσης ότι το 2019 οι εταιρείες θα επιταχύνουν περαιτέρω τη χρήση λογισμικού και υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Μεταξύ των εταιρειών που χρησιμοποιούν το AI, το 70% θα αποκτήσει δυνατότητες AI μέσω επιχειρησιακού λογισμικού που βασίζεται σε cloud, το 65% θα δημιουργήσει εφαρμογές AI χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ανάπτυξης με βάση το cloud και έως το 2020 το ποσοστό διείσδυσης επιχειρησιακού λογισμικού με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσουν το 87% και 83% αντίστοιχα.

«Μέχρι στιγμής, τα αρχικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης έχουν συγκεντρωθεί κυρίως από ’’τεχνολογικούς γίγαντες’’ με εκτεταμένους οικονομικούς πόρους, ισχυρή υποδομή πληροφορικής και πολύ εξειδικευμένο ανθρώπινο κεφάλαιο», αναφέρει ο Paul Sallomi, επικεφαλής της Deloitte Global Technology, Media & Telecommunications. «Ωστόσο, το cloud θα ενισχύσει την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την καλύτερη απόδοση των επενδύσεων και αναμένουμε ότι τα οφέλη αυτά θα επεκταθούν γρήγορα πέρα ​​από τους πρωτοπόρους της AI σε ένα ευρύτερο φάσμα επιχειρήσεων».


Το νέο δίκτυο έρχεται

Τα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς (5G) αναμένεται να φτάσουν σύντομα, παρέχοντας ταχύτερες συνδέσεις για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ανοίγοντας ευκαιρίες για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Οι πάροχοι ασύρματων δικτύων επεξεργάζονται τρόπους για την ανάπτυξη δικτύων 5G - στην πραγματικότητα, 72 πάροχοι δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή αυτήν την υπηρεσία – ενώ η Deloitte προβλέπει ότι το 2019, 25 πάροχοι ασύρματων δικτύων θα αρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες 5G, αριθμός ο οποίος πιθανότατα θα διπλασιαστεί έως το 2020. Συνολικά, πάνω από ένα εκατομμύριο 5G συσκευές αναμένεται να πωληθούν το 2019 και ο αριθμός αυτός θα επεκταθεί σε 15-20 εκατομμύρια έως το 2020. Τέλος, ένα εκατομμύριο 5G pucks/modems αναμένεται να πουληθούν το 2019.

«Η ευρεία υιοθέτηση συσκευών 5G θα χρειαστεί χρόνο, αλλά πιστεύουμε ότι το 2019 θα είναι το σημείο εκκίνησης για αλλαγές στην βιομηχανία ασύρματων δικτύων» αναφέρει ο Craig Wigginton, επικεφαλής του τμήματος της Deloitte Global Telecommunications. «Το δίκτυο 5G μπορεί να προσφέρει σημαντική αύξηση στην ικανότητα μαζικής χρήσης δικτύων πέραν του 4G, και αυτό το γεγονός αποδεικνύει την ακόμα μεγαλύτερη προοπτική που παρουσιάζεται για το μέλλον της συνδεσιμότητας παγκοσμίως».

Επιπρόσθετα ευρήματα από τις προβλέψεις της Deloitte για το 2019:

  • Η συνδεσιμότητα της Κίνας προωθεί νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα - Η Deloitte προβλέπει ότι η Κίνα θα έχει κορυφαία τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παγκοσμίως το 2019. Η υποδομή των επικοινωνιών της θα αποτελέσει το θεμέλιο για τουλάχιστον τρεις σημαντικές νέες βιομηχανίες, κάθε μία από τις οποίες θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το 2023.
  • Στοιχηματισμός αθλητικών γεγονότων

Η Deloitte προβλέπει ότι το 60% των Βορειοαμερικανών ανδρών ηλικίας 18-34 ετών που παρακολουθούν διάφορα αθλήματα στην τηλεόραση, θα προβεί σε κάποιου είδους στοιχηματισμό πάνω στο άθλημα που παρακολουθεί. Ως αποτέλεσμα, περίπου το 40% των αμερικανικών τηλεοπτικών σταθμών που παρακολουθούν οι άντρες ηλικίας 25-34 ετών θα χρηματοδοτούνται από αθλητικά στοιχήματα.

  • Η τρισδιάστατη εκτύπωση αναπτύσσεται - Οι πωλήσεις 3D εκτυπωτών, υλικών και υπηρεσιών από μεγάλες δημόσιες εταιρείες θα ξεπεράσουν τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, αυξημένα κατά 12,5% ετησίως κάθε χρόνο. Ο κατάλογος των πιθανών εκτυπώσιμων υλικών σε 3D έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, γεγονός που (μαζί με άλλες βελτιώσεις) οδήγησε σε ανάκαμψη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της βιομηχανίας.

· Τα eSports συνεχίζουν να αυξάνονται - Η αγορά eSports της Βόρειας Αμερικής θα επεκταθεί κατά 35% με τη διαφήμιση, τη μετάδοση αδειών και τις πωλήσεις franchise. Τα βορειοαμερικανικά πρωταθλήματα eSports franchise θα επεκταθούν σε συγκεκριμένες πόλεις, ακολουθώντας το επαγγελματικό αθλητικό μοντέλο.· Το ραδιόφωνο παραμένει σχετικό - Η Deloitte προβλέπει ότι πάνω από το 85% του ενήλικου πληθυσμού θα ακούει ραδιόφωνο τουλάχιστον εβδομαδιαίως στον ανεπτυγμένο κόσμο (το ίδιο ποσοστό με το 2018), αν και η εμβέλεια αναμένεται να μεγαλώσει. Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια συνολικά άνθρωποι παγκοσμίως θα ακούνε ραδιοφωνικά προγράμματα εβδομαδιαίως. Στις ΗΠΑ, η Deloitte προβλέπει ότι περισσότερο από το 90% των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 ετών θα ακούσουν ραδιόφωνο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το 2019 και πιθανότατα θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ακρόαση του ραδιοφώνου παρά στην παρακολούθηση της παραδοσιακής τηλεόρασης έως το 2025. · Αξιολογώντας την κβαντική πληροφορική - Η κβαντική πληροφορική θα αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες νέων εσόδων της τεχνολογίας κατά την επόμενη δεκαετία, αλλά είναι απίθανο να αντικαταστήσει τους κλασσικούς υπολογιστές. Η μελλοντική αγορά κβαντικής πληροφορικής αναμένεται να είναι συγκρίσιμη με την αγορά των υπερυπολογιστών - περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τη δεκαετία του 2030. · Η Κίνα επεκτείνει την τεχνολογική της μαεστρία - Τα έσοδα από τους κινεζικής κατασκευής ημιαγωγούς θα αυξηθούν κατά 25% στα 120 δισεκατομμύρια δολάρια, εδραιώνοντας την Κίνα ως έναν παγκοσμίως σημαντικό παράγοντα στον τομέα της μεταποίησης και της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Η Κίνα θα έχει επίσης κορυφαίες τηλεπικοινωνίες το 2019, διευρύνοντας τις δυνατότητες για επιχειρηματικές ικανότητες και διαπροσωπικές επικοινωνίες. «Το 2019 θα καθοριστεί με βάση τον τρόπο με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες αναδιαμορφώνουν σταθερά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε» λέει ο Mark Casey, επικεφαλής της Deloitte Global Telecommunications, Media & Entertainment. «Από τα έξυπνα ηχεία έως τα δίκτυα 5G και παντού ενδιάμεσα, η προσβασιμότητα στις προηγμένες τεχνολογίες βελτιώνεται γρήγορα. Καθώς τα εμπόδια εξακολουθούν να μειώνονται, η δυνατότητα για μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και περαιτέρω καινοτομία θα αυξηθεί εκθετικά.»