TECH

Το ψηφιακό λεξικό των ελληνικών emoji είναι εδώ

Το ψηφιακό λεξικό των ελληνικών emoji είναι εδώ

Αξίωμα πρώτο: κάθε γλώσσα κρύβει μέσα της την κουλτούρα ενός λαού και ειδικά η μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψει κανείς τους ΄Ελληνες. Αξίωμα δεύτερο: οι Έλληνες είμαστε ένας από τους πιο tech-savvy λαούς της Ευρώπης. Αξίωμα τρίτο αυτό που ακολουθεί.

Η Lowe Athens με αφορμή τα Χριστούγεννα αποφάσισε να δημιουργήσει ένα digital λεξικό, ή αλλιώς ένα “digionary”. Το λεξικό παρουσιάζεται σε digital αλλά και έντυπη μορφή για τους πιο παραδοσιακούς από εσάς εκεί έξω που θέλετε να μάθετε το mojo των Ελλήνων στην ψηφιακή εποχή όπως μεταφράζεται στην ελληνική καθημερινότητα μέσα από emoji.

Μέσα από μία χιουμοριστική ανάλυση των συνηθέστερων ελληνικών φράσεων η Lowe Athens στοχεύει να ελληνοποιήσει την διεθνή τάση των emoticons με αυτό το λεξικό που παρουσιάζει αναλυτικά μία ποικιλία από Greekemoji με την ανάλογη ετυμολογία τους.

O ψηφιακός κώδικας των Ελλήνων

Τα Greekemoji είναι χωρισμένα σε κατηγορίες όπως ‘Ελληνίδα μάνα’, ‘Στρατός’, ‘Ποδόσφαιρο’, ‘Καμάκι’, ‘Καθημερινά’ και ‘Ελληνικές λέξεις’ με όλες τις κατηγορίες να εκφράζουν με απόλυτα ελληνικό χαρακτήρα, τις συνήθειες και το ταμπεραμέντο μας σαν λαός.

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα Greekemoji, σχεδιασμένα από την Lowe Athens κατεβάστε το application μας σε Android & iPhone εδώ με μία ευχή για τη νέα χρονιά, καλό chat σε όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ