TECH

Σάλος στα social media για το νέο emoji που συμβολίζει τα μικροσκοπικά ανδρικά... προσόντα

Σάλος στα social media για το νέο emoji που συμβολίζει τα μικροσκοπικά ανδρικά... προσόντα
Pixabay

Με ενθουσιασμό, αλλά και με αντιδράσεις, έγινε δεκτή η είδηση ότι ανάμεσα στα καινούργια emojis που θα κυκλοφορήσουν το 2019, περιλαμβάνεται και ένα αντιπροσωπευτικό της απογοήτευσης που ενδέχεται να ένιωσε μια γυναίκα το προηγούμενο βράδυ πέφτοντας στο κρεβάτι με το νέο της σύντροφο.

Tο emoji που δείχνει ένα χέρι με τα δάχτυλα να σχηματίζουν μια... μικρή απόσταση, είναι ένα από τα 230 νέα emojis που θα κυκλοφορήσει το Unicode Consortium μέσα στο 2019, σύμφωνα με τη New York Post.

Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται πως το επίμαχο emoji απλά απεικονίζει τη «μικρή ποσότητα» γενικά, ωστόσο οι χρήστες των social media έχουν την αντίθετη άποψη και είναι βέβαιοι πως όλοι βλέπουν σε αυτό το ίδιο πράγμα: την κίνηση που κάνει κανείς για να δείξει ένα μικρό σε μήκος μόριο.

Και κάπως έτσι προκλήθηκε κακός χαμός στο twitter με τα πρώτα σχόλια γυναικών να είναι ενδεικτικά: «επιτέλους ένα emoji για να δείξω το πέος του πρώην μου».

Και μπορεί πολλές κυρίως γυναίκες να υποδέχτηκαν το νέο emoji με ενθουσιασμό, αλλά αρκετοί άλλοι και ειδικά οι άντρες επισημαίνουν ότι αποτελεί τη χειρότερη μορφή body shaming.

«To να συσχετίζεις το μέγεθος του μορίου ενός άνδρα με τον ανδρισμό του είναι σεξιστικό και λάθος» έγραψε ένας χρήστης σε μια ανάρτηση, συγκεντρώνοντας πολλά likes και κοινοποιήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ