TECH

Πρόγραμμα χρηματοδότησης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που παράγουν video games

Πρόγραμμα χρηματοδότησης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που παράγουν video games
AP Photo/ Wayne Parry

Δράσεις για την υποστήριξη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που παράγουν video games προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Support for Development of European Video Games 2019.

Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ και προσφέρει 50% χρηματοδότηση. Επιπλέον, η χρηματοδότηση ανά έργο υπολογίζεται στα 10.000-15.000 ευρώ.

Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις παραγωγής παιχνιδιών βίντεο που έχουν συσταθεί νομίμως τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής και έχουν στο ενεργητικό τους πρόσφατη επιτυχία. Οι αιτούντες πρέπει επίσης να είναι κάτοχοι της πλειονότητας των δικαιωμάτων που συνδέονται με το υποβληθέν έργο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ικανότητας του οπτικοακουστικού τομέα, μία από τις προτεραιότητες του ευρύτερου προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», στο οποίο ανήκει και η παρούσα πρόσκληση, είναι η αύξηση της ικανότητας των φορέων του οπτικοακουστικού τομέα να δημιουργούν ευρωπαϊκά οπτικοακουστικά έργα με δυνατότητα κυκλοφορίας εντός και εκτός της ΕΕ και να διευκολύνουν τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμπαραγωγές με τη συμμετοχή και των τηλεοπτικών φορέων.

Το ευρύτερο πρόγραμμα παρέχει υποστήριξη για δραστηριότητες με την παροχή βοήθειας στους εταίρους ευρωπαϊκών και διεθνών συμπαραγωγών να συναντούνται ή/και να παρέχουν έμμεση υποστήριξη για οπτικοακουστικά έργα συμπαραγωγής με την υποστήριξη των διεθνών ταμείων συμπαραγωγής με έδρα σε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανοικτό σε δράσεις διμερούς ή πολυμερούς συνεργασίας που απευθύνονται ειδικά σε επιλεγμένες χώρες ή περιφέρειες με βάση συμπληρωματικές πιστώσεις που θα καταβάλουν οι εν λόγω χώρες ή περιφέρειες σύμφωνα με ειδικό διακανονισμό που θα συμφωνηθεί με αυτές.

Ο αιτών και οι εταίροι μπορούν να είναι ιδιωτικοί φορείς, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και μη κυβερνητικοί οργανισμοί, ενώ Σύνδεσμοι και Σωματεία μπορούν επίσης να συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα έχει προθεσμία υποβολής την 27/02/2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ