TECH

Huawei P8: Κομψή εμφάνιση, εντυπωσιακές δυνατότητες και υψηλές επιδόσεις

Huawei P8: Κομψή εμφάνιση, εντυπωσιακές δυνατότητες και υψηλές επιδόσεις

Η εταιρεία που έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κατασκευαστών smartphones, Huawei, ανοίγει νέο παράθυρο στον κόσμο της τεχνολογίας, με το νέο smartphone P8.

Μοναδικό στο χώρο των smartphones είναι το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Huawei P8, παρόλο που οι τεχνολογικές εκπλήξεις έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια. Λειτουργεί σε δίκτυα 4G και ένα από τα πολλά πλεονεκτήματά του είναι η ποιότητα κατασκευής του προσφέρει, αφού πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πως δεν θα μπορείτε να εργαστείτε ακόμη και εξ αποστάσεως, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Γιατί το Huawei P8 ξεχωρίζει έναντι των ανταγωνιστών του

Με προεγκατεστημένο το Android 5.0 και με ένα ιδιαίτερα απλό και εύχρηστο λογισμικό για την πλοήγηση στο μενού, το smartphone νέα γενιάς είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και προσφέρει ανθεκτικότητα αλλά και ενισχυμένη δομική ακαμψία, ενώ ταυτόχρονα είναι λεπτό και κομψό. Εν ολίγοις πρόκειται για μία συσκευή ιδιαίτερα ποιοτική, που μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε ενέργεια κι αν θελήσετε να εκτελέσετε.

Ο 64μπιτος και 8πύρηνος επεξεργαστής του P8, που έχει δημιουργήσει η ίδια η Huawei και ονομάζεται Kirin 930, μετατρέπει το κινητό σε "αέρα", λόγου χάρη, για το πόσο γρήγορο είναι. Ο επεξεργαστής "τρέχει" στα 2 GHz και η μνήμη είναι στα 3 GB, συνδυασμός που έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να είναι και ιδιαίτερα γρήγορη, ενώ ταυτόχρονα, μπορείτε να έχετε πολλές εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα, χωρίς να υπάρχει κάποια μεταβολή στην ταχύτητα. Και το πιο σημαντικό: Παρόλο που ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 16 GΒ, υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD, για να "κατεβάζετε" όσες εφαρμογές θέλετε, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ένα gadget για απίθανες εικόνες

Στα συν του P8, αδιαμφισβήτητα, η οθόνη του και η κάμερά του. Ειδικότερα, η διαγώνιος της οθόνης είναι στις 5,2 ίντσες και προσφέρει ανάλυση full HD, έτσι είναι ιδανική για την πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό. Ας δούμε, όμως, την κάμερα. Για την ακρίβεια, τις δύο κάμερες: Η εμπρόσθια με ανάλυση 8 megapixel προσφέρει καλύτερες selfies χάρη σε λειτουργίες όπως το beauty mode, που διορθώνει ατέλειες του κατόχου της συσκευής, και την οπίσθια των 13 megapixel με λειτουργία Optical Image Stabilization (OIS) για να μην βγαίνουν θολές φωτογραφίες από το κούνημα του χεριού.

Η φωτογραφική μηχανή έχει αντικατασταθεί από τα smartphones μας και εδώ έρχεται μία ακόμη πρωτοπορία από τη Huawei. Στο P8 υπάρχει μία απλή στη χρήση αλλά εξαιρετικά πλούσια σε δυνατότητες και λειτουργίες εφαρμογή για τη λήψη φωτογραφιών, ενώ στην περίπτωση που το απαιτεί η εργασία σας, θα σας "λύσει" τα χέρια. Λειτουργίες όπως το "light painting" σας προσφέρει τη δυνατότητα να φωτογραφίσετε στο σκοτάδι, να δημιουργήσετε μοναδικές νυχτερινές λήψεις, ενώ με το "director mode" γίνεστε σκηνοθέτης.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κινητό;

Μπαταρία. Περισσότερη διάρκεια στη μπαταρία. Το συγκεκριμένο smartphone δεν θα χρειαστεί να το φορτίσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και αν είστε φανατικός χρήστης του κινητού σας τηλεφώνου. Με λογική χρήση, το Ρ8 φθάνει ακόμη και τις δύο ημέρες χωρίς να χρειαστεί να το συνδέσετε στην πρίζα!

Ας καλωσορίσουμε λοιπόν το νέο κινητό της συνεχώς ανερχόμενης Huawei. Μια εξαιρετικής ποιότητας συσκευή, το κομψό Ρ8, προσφέρει υψηλές επιδόσεις, εντυπωσιακές δυνατότητες στη λήψη φωτογραφιών και video και όλα αυτά σε προσιτό κόστος, καθώς η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι στα 499 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ