TECH

Η Apple «χτυπά» το Netflix με νέα συνδρομητική τηλεόραση

Η Apple «χτυπά» το Netflix με νέα συνδρομητική τηλεόραση
AP

Έπειτα από χρόνια διαρροών και φημολογίας, η Apple αποκάλυψε τελικά τη δυναμική της είσοδο στη συνδρομητική τηλεόραση: την Apple TV Plus. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook ανακοίνωσε την υπηρεσία σε μια πολυαναμενόμενη παρουσίαση.

«Όπως θα διαπιστώσετε, σήμερα θα είναι μια πολύ διαφορετική εκδήλωση», προειδοποίησε το κοινό ο Κουκ.

Η εισαγωγή στην Apple TV Plus – για την οποία η εταιρεία πιστεύει ότι θα γίνει «το νέο σπίτι των δημιουργικότερων αφηγητών στον κόσμο με αποκλειστικές και πρωτότυπες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ»- έγινε με ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο διάσημος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά και πασίγνωστοι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα υπηρεσία της Apple.

Από την πλευρά του ο Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα «αναστήσει» τη θρυλική σειρά “Amazing Stories” για την Apple TV Plus, ενώ οι Reese Witherspoon, Jennifer Aniston και Steve Carell πήραν στη συνέχεια τη σκυτάλη για να συζητήσουν μια άλλη πρωτότυπη εκπομπή της Apple η οποία θα ονομάζεται “The Morning Show”.

Η παρέλαση των διασημοτήτων (συμπεριλαμβανομένων των Jason Momoa, Alfre Woodard, Kumail Nanjiani, J.J. Abrams, Sara Bareilles, ακόμη και του Big Bird) συνεχίστηκε, με ηχηρές ανακοινώσεις παραγωγών που θα φιλοξενήσει η Apple TV Plus.

Η Apple αναμένεται να δαπανήσει φέτος περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια με σκοπό τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου που ελπίζει ότι θα ανταγωνιστεί τις ήδη εδραιωμένες στο τηλεοπτικό κοινό υπηρεσίες των Netflix, Hulu και Amazon.

Η Apple TV Plus θα είναι διαθέσιμη χωρίς διαφημίσεις, on demand και θα είναι προσβάσιμη ακόμη και εκτός διαδικτύου, σε περισσότερες από 100 χώρες κάποια στιγμή το φθινόπωρο του 2019, χωρίς να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία ή στο κόστος της υπηρεσίας για τους καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ