TECH

Samsung Galaxy S10+: το smartphone που καλύπτει όλες τις ανάγκες

Samsung Galaxy S10+: το smartphone που καλύπτει όλες τις ανάγκες

Όταν είσαι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως, είναι προφανές ότι ο πήχυς είναι αρκετά ψηλά. Το ζήτημα, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι όταν πρέπει να δημιουργήσεις μία νέα «ναυαρχίδα» θα πρέπει να προσφέρεις κάτι διαφορετικό και καινοτόμο προκειμένου να παραμείνεις στην κορυφή. Αυτό ήταν το θέμα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι σχεδιαστές της Samsung όταν κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy S10. Και αν κρίνουμε από την περίπτωση του Galaxy S10+ που είχαμε για λίγες μέρες στα χέρια μας, μέσω της Samsung Electronics Hellas, ο στόχος επετεύχθη.

Από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης, το Galaxy S10+ έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Και δεν είναι τόσο οι κυρτές πλευρές και η πολύ καλή αίσθηση που δημιουργεί στο χέρι, όσο η τριπλή κάμερα στην πίσω πλευρά της συσκευής αλλά και το γεγονός ότι τα περιθώρια στην οθόνη είναι ελάχιστα (σ.σ. το 88,4% είναι η αναλογία της οθόνης προς τη συσκευή) ενώ η διπλή εμπρόσθια κάμερα δεν πιάνει παρά μόνο μία μικρή εγκοπή (Infinity O το αποκαλεί η Samsung) στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης.

Η οθόνη εκτός από μεγάλη (6,4 ίντσες η διαγώνιος) είναι και ιδιαίτερα ποιοτική υπό την έννοια ότι μπορείς να δεις σε εξαιρετική ποιότητα περιεχόμενο από πηγές όπως είναι το YouTube και το Netflix, δεδομένης και της QHD+ ανάλυσης (1440x3040 pixels), της υποστήριξης HDR+ και της αναλογίας 19:9. Τα χρώματα αποδίδονται εξαιρετικά, ενώ η οθόνη είναι 14% πιο φωτεινή σε σχέση με το Galaxy S9 και αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνεις αρκετά γρήγορα.

Το Galaxy S10+ είναι σχετικά ανθεκτικό δεδομένης ότι ακολουθεί το πρότυπο ΙΡ68, όπερ σημαίνει ότι αντέχει σε νερό και σκόνη, ενώ η οθόνη είναι Gorilla Glass, οπότε είναι λιγότερες οι πιθανότητες να σπάσει. Εξαιρετικά πρακτικό το γεγονός ότι ο αναγνώστης δακτυλικού αποτύπωματος βρίσκεται κάτω από την οθόνη, ενώ η απόκριση είναι εξαιρετικά γρήγορη. Επιπλέον, υπάρχει και αναγνώριση προσώπου και ίριδας για ακόμη περισσότερες επιλογές όσον αφορά στον τομέα της ασφάλειας. Αν και πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από το δακτυλικό αποτύπωμα που δεν επηρεάζεται από βρώμικα δάκτυλα ή σκόνη!

Η συσκευή είναι εξαιρετικά γρήγορη, κάτι που είναι μάλλον αναμενόμενο δεδομένου του Exynos 9820, ενώ βοηθά πολύ και το γεγονός ότι η μνήμη φθάνει στα 8 GB. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε αρκετές εφαρμογές ανοικτές ταυτόχρονα χωρίς να επηρεάζονται οι επιδόσεις. Από εκεί και πέρα, η μπαταρία έχει πλέον χωρητικότητα 4100 mAh, αλλά έμοιαζε μεγαλύτερη υπό την έννοια ότι παρά την ιδιαίτερα έντονη χρήση δεν χρειάστηκε να συνδέσουμε το Galaxy S10+ με τον φορτιστή του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Galaxy S10+ είναι πάντως η κάμερα του και ιδίως στη λήψη video, η συσκευή είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η συσκευή μοιάζει να έχει δημιουργηθεί με τους σχεδιαστές να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους όσους ασχολούνται με τα social media, δεδομένου ότι μπορείς μία φωτογραφία να την «ποστάρεις» άμεσα στο Instagram απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας!

Οι φωτογραφίες είναι αρκούντως εντυπωσιακές και σε αυτό παίζει ρόλο το τριπλό σύστημα φακών που υπάρχει στην πίσω πλευρά του Galaxy S10+. Ο πρώτος αισθητήρας των 12 megapixel με τηλεφακό ενσωματώνει οπτικό σταθεροποιητή, διάφραγμα f/1.5 αλλά και οπτικό zoom 2x. Ο ευρυγώνιος φακός (77 μοιρών) διαθέτει και αυτός ανάλυση 12 megapixel ενώ ο τρίτος υπερευρυγώνιος φακός (123 μοιρών) είναι κατάλληλος μεταξύ άλλων για πανοράματα. Ειδικά για τις νυχτερινές λήψεις, το Super Night Shot μπορεί να συνδυάσει έως 17 διαφορετικές λήψεις προκειμένου να δημιουργήσει την καλύτερη φωτογραφία με ελάχιστο θόρυβο. Και η πραγματικότητα είναι πως τη νύχτα είναι που η κάμερα του Galaxy S10+ δείχνει τις εντυπωσιακές δυνατότητες της.

Ένας άλλος τομέας όπου το Galaxy S10+ εντυπωσιάζει είναι στη λήψη video. Ο κύριος λόγος είναι ο σταθεροποιητής που υπάρχει και δίνει τη δυνατότητα για ομαλό video σε όλες τις περιστάσεις. Υπάρχει ακόμη υποστήριξη εγγραφής 4K και HDR+ αλλά και super slow motion 960 fps. Το αποτέλεσμα είναι video, τα οποία ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που σου δίνει το Galaxy S10+ είναι πως είναι ένα smartphone που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου, είτε το χρησιμοποιείς για επαγγελματικούς λόγους είτε για ενημέρωση είτε για ψυχαγωγία είτε για να «ποστάρεις» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία συσκευή για την οποία η Samsungέχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ