TECH

Wellness και Τεχνολογία μαζί, πιο προσιτά από ποτέ!

Wellness και Τεχνολογία μαζί, πιο προσιτά από ποτέ!

Με τους όρους «wellness», «wellbeing» και «workout» να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και τη βιομηχανία της ευεξίας να «ανθεί» τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η στροφή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι γεγονός για εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο ομολογουμένως στρεσογόνος σύγχρονος τρόπος ζωής φαίνεται πως μας ώθησε να στραφούμε στην υιοθέτηση περισσότερων ποιοτικών συνηθειών σε ό,τι αφορά στην υγεία μας. Και το εν λόγω φαινόμενο, δημιούργησε μία σειρά από τάσεις οι οποίες φέρονται να αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας και σχετίζονται κατά βάση με την τεχνολογία.

Σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουμε κατά πόσο η τεχνολογία μπορεί πράγματι να βελτιώσει τη ζωή μας και εκμεταλλευμένοι τις προσφορές που «τρέχουν» αυτή την εποχή στο κορυφαίο brand «έξυπνων» τηλεφώνων, πήραμε στα χέρια μας τα νέα Honor 8A και Honor 8S και το gadget για το οποίο όλοι μιλούν το τελευταίο διάστημα: Το Honor Band 4 Running - το οποίο αυτές τις ημέρες μπορείτε να λάβετε δώρο με την αγορά του Honor 8A (θα το βρείτε τώρα από τα 179 στα 159 ευρώ) και του Honor 8S (στα 139 ευρώ) από κάθε συνεργαζόμενο κατάστημα.

Και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και αποδεικνύουν πως το «αύριο» είναι ήδη εδώ -ακόμη και σε ό,τι αφορά στον τρόπο που ασκούμαστε.

Ιδού, λοιπόν, όσα γνωρίζουμε και μπορούμε να κάνουμε σήμερα με το Honor Band 4 Running

2

Ένας tech «personal trainer»

Με δυνατότητα παρακολούθησης της στάσης μας στο τρέξιμο, την επιλογή να το φοράμε στον καρπό ή τα παπούτσια μας και ανθεκτικότητα στο νερό μέχρι και τα 50 μέτρα, αυτό το gadget αξίζει την προσοχή μας -είτε επιλέξουμε το wrist mode είτε το foot mode, που μετατρέπει τα παπούτσια τρεξίματος μας σε έναν «έξυπνο» σύνοδο στη γυμναστική.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Millennials, δηλαδή η βασική ηλικιακή ομάδα καταναλωτών του σήμερα, έχει αντιληφθεί και «αγκαλιάσει» το ξεχωριστό αυτό «πάντρεμα» των wellbeing επιλογών και των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων. «Και γιατί όχι;», θα διερωτηθούμε. Αρκεί να λάβουμε υπόψη μας όλα όσα μπορεί να κάνει και να επιτύχει ένας άνθρωπος σήμερα σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της υγείας του, έχοντας απλώς στην κατοχή του ένα «έξυπνο» κινητό και ένα εξίσου «έξυπνο» band για το τρέξιμο. Η παρακάτω λίστα είναι σίγουρα «διαφωτιστική».

Καταγράφει με ακρίβεια τη φυσική μας κατάσταση: Αρκεί ένας αλγόριθμος για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα στοιχεία της φυσικής μας κατάστασης; Όπως φαίνεται στην περίπτωση του συγκεκριμένου τεχνολογικά εξελιγμένου running band, η απάντηση είναι θετική. Και αυτό διότι ο αλγόριθμος πάνω στον οποίο βασίζεται, εξασφαλίζει ότι κάθε βήμα καταγράφεται λεπτομερώς.

3

Αποτελεί έναν επαγγελματικό οδηγό τρεξίματος: Το πλέον σημαντικό στοιχείο -τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση- σε ό,τι αφορά στο Honor Band 4 Running είναι το ότι διαθέτει έναν αισθητήρα έξι αξόνων. Το γεγονός αυτό του επιτρέπει να ανιχνεύσει εφτά διαφορετικά στοιχεία φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων του μοτίβου βηματισμού και κρούσης, της γωνίας, της εμβέλειας, του μήκους βημάτων, τον ρυθμό και τον χρόνο επαφής με το έδαφος. Με λίγα λόγια, συνιστά από μόνο του έναν επαγγελματικό οδηγό τρεξίματος, ο οποίος παρέχει μια λεπτομερή ανάλυση όλων των προπονήσεών μας.

4

Η τεχνολογία που διαθέτει, λοιπόν, μας προειδοποιεί και μας βοηθά να αναγνωρίζουμε τα λάθη που ενδεχομένως κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι χάρη στο ομολογουμένως κομψό και ταυτόχρονο άνετο και ελαφρύ (όπως διαπιστώσαμε όταν το φορέσαμε) αυτό gadget, μπορούμε να μειώσουμε, για παράδειγμα, την απώλεια ενέργειας από την ακατάλληλη στάση σώματος και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του τρεξίματός μας. Χάρη στη χρήση της ανάλυσης workout έχουμε, επίσης, τη δυνατότητα να μειώσουμε τους τραυματισμούς και να περιορίσουμε την επιβάρυνση των μυών και των αρθρώσεων μας, ενισχύοντας έτσι ουσιαστικά τις αποδόσεις μας.

5

Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο έναν tech «personal trainer» και σίγουρα, έναν πολύτιμο βοηθό. Και αυτό διότι κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή στο Honor smartphone μας, πέρα από τα παραπάνω πλεονεκτήματα και μεταξύ άλλων, όση ώρα το φοράμε στον καρπό μας, μας υπενθυμίζει τις δραστηριότητές μας και τους στόχους που έχουμε θέσει, υπολογίζει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, καταμετρά τα βήματά μας, μας ειδοποιεί για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα και μας προειδοποίει στην περίπτωση που έχουμε παραμείνει πολλή ώρα καθιστοί.

Με anti-slip σχεδιασμό για να μην γλιστράει κατά τη διάρκεια της προπόνησης, διάρκεια μέχρι και 21 μέρες σε standby mode, οθόνη OLED 0,5 ιντσών που δουλεύει αποτελεσματικά με το κινητό μας και τη δυνατότητα παρακολούθησης του ύπνου μας (μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια αν βρισκόμαστε σε βαθύ ή ελαφρύ ύπνο), το σίγουρο είναι πως το μέλλον σε ό,τι αφορά στις κορυφαίες wellness εμπειρίες είναι εδώ.

6

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να αναβαθμίσετε τον τρόπο που κινείστε και προπονήστε, λοιπόν, αξίζει να φορέσετε και εσείς το Honor Band 4 Running και να «κατεβάσετε» το wellbeing app που θα κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της προσωπικής σας ευεξίας.

Θα το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν με τις προσφορές που «τρέχουν» τώρα στα Honor 8A και Honor 8S κινητά -και δεν είναι οι μόνες την περίοδο που διανύουμε. Διότι πέρα από το tech αυτό δώρο και τις εξαιρετικές τιμές στα smartphone που προαναφέραμε, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε τώρα το Honor 10 Lite 32GB από 239 στα 179 ευρώ και το Honor 7S από 139€ στα 89€.

.

Αναζητήστε τα όλα στα συνεργαζόμενα καταστήματα!