TECH

Έλεγχος προστασίας κατοικίας: Είναι υπόθεση λίγων «κλικ» στην οθόνη ενός smartphone;

Έλεγχος προστασίας κατοικίας: Είναι υπόθεση λίγων «κλικ» στην οθόνη ενός smartphone;

Είναι ο έλεγχος της προστασίας της κατοικίας υπόθεση λίγων «κλικ» στην οθόνη ενός smartphone;

Με τον αριθμό των διαρρήξεων και των ληστειών να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και με τις θερινές διακοπές να είναι προ των πυλών για εκατομμύρια πολίτες, η ασφάλεια του σπιτιού κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αποδράσεων είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για «έξυπνα» συστήματα ασφαλείας, τα οποία μπορούν να ανιχνεύουν απόπειρες εισβολής και να ενημερώνουν τους χρήστες, πριν αυτές συμβούν!

P1

Αν και κάτι τέτοιο μοιάζει περισσότερο με τεχνολογία βγαλμένη από το μέλλον, το επίπεδο προστασίας που προσφέρουν πλέον τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, δεν περιορίζεται απλά στην άμεση λήψη ειδοποίησης για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στους χώρους της κατοικίας, αλλά περιλαμβάνει καινοτομίες αιχμής με ανιχνευτές, αισθητήρες κίνησης και σειρήνες, που μπορούν να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή από το κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ, μέσω μιας πάρα πολύ εύχρηστης εφαρμογής.

Τουλάχιστον, αυτό ανακαλύψαμε όταν επισκεφτήκαμε το πρωτοποριακό και ταυτόχρονα φουτουριστικό concept showroom Utopia στο ισόγειο του Golden Hall, όπου η iStorm σε συνεργασία με τη Somfy μας αποκάλυψαν όλους τους «έξυπνους» τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο της προστασίας της περιουσίας μας, μέσα από το iPhone ή το iPad!

Με τη γενιά του internet και του digital thinking να μην χρειάζεται σταθερή βάση, τέτοια προηγμένα τεχνολογικά gadgets και υπηρεσίες αποτελούν για τους «νέους ψηφιακούς νομάδες» απαραίτητα εργαλεία αιχμής, που καθιστούν την ελεύθερη μετακίνησή τους μία ασφαλή διαδικασία.

Αυτήν ακριβώς την αίσθηση ασφάλειας και απόλυτης ελευθερίας αναδεικνύει και το concept showroom Utopia @Golden Hall, με τη θεματική Νew Nomads του curator, Δημήτρη Αργυρόπουλου, όπου η υψηλή αισθητική συνδυάζεται με προϊόντα high-end τεχνολογίας! Μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις κυρίαρχες τάσεις της μόδας και της τεχνολογίας, που πλαισιώνουν τη νέα θεματική, οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν κάθε χρήστη σε πολίτη του κόσμου. Έτσι, η ουτοπία κάθε νέου νομά αποκτά νέο νόημα, με τα gadget και την υψηλή ραπτική να συμβάλλουν στο κυνήγι καινούργιων προκλήσεων και ονείρων.

P2

Πώς λειτουργεί;

Σύμφωνα με τους tech experts της iStorm, που βρέθηκαν στο concept showroom του Utopia, για να μας δείξουν live τις προηγμένες κάμερες, το συναγερμό και όλες τις δυνατότητες του συστήματος ασφαλείας, που λειτουργεί μέσω του iPhone και του app, η εγκατάσταση του Home Alarm δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και… μερεμέτια. Χωρίς καλώδια και τεχνοτροπίες, ο χρήστης απλά τοποθετεί σε μία πρίζα την «καρδιά» του συστήματος, την οποία και συνδέει στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού. Η συσκευή αυτή επικοινωνεί με τα περιφερειακά του συστήματος ασφαλείας, δηλαδή τους ανιχνευτές, τις κάμερες και τις σειρήνες, με ένα ασφαλή ασύρματο πρωτόκολλο. Η πλήρης διαχείριση γίνεται εύκολα από το κινητό, μέσω της δωρεάν εφαρμογής Somfy Protect, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία!

P3

Εξ αποστάσεως έλεγχος 24 ώρες το 24ωρο

Και κάπως έτσι, ο χρήστης έχει στα χέρια του τον έλεγχο της εσωτερικής σειρήνας, που εντοπίζει οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής στο σπίτι και ενεργοποιεί έναν ισχυρό συναγερμό 110dB, τους ανιχνευτές ανοίγματος και κραδασμού, που αναλύουν και διαφοροποιούν τους ήχους στο χώρο και τον ανιχνευτή εσωτερικής κίνησης, που προειδοποιεί για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην κατοικία, αναγνωρίζοντας ακόμα και τα κατοικίδια. Συν τοις άλλοις, το καινοτόμο KeyFob μπρελόκ, που συνοδεύει τον εξοπλισμό, επιτρέπει την αυτόματη αναγνώριση των χρηστών! Έτσι, όταν ο ιδιοκτήτης φεύγει από την κατοικία του, το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι απομακρύνεται και τον ειδοποιεί στην περίπτωση που έχει ξεχάσει να ενεργοποιήσει το συναγερμό, ενώ όταν επιστρέφει το Somfy Home Alarm απενεργοποιείται αυτόματα.

P4

Η ασφάλεια πιο hi-tech από ποτέ

Έχοντας, λοιπόν, στο χέρι ένα iPhone ή ένα iPad από τα iStorm, η ασφάλεια του σπιτιού γίνεται «παιχνίδι» και οι καλοκαιρινές διακοπές πιο ξέγνοιαστες από ποτέ. Χωρίς περιττά άγχη, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να λάβει βίντεο σε Full HD 1080p με κάθε ύποπτη κίνηση και να αποφασίσει, ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο, το αν θα ενεργοποιήσει τελικά το συναγερμό ή όχι. Παράλληλα, μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τους χώρους του σπιτιού και να ελέγξει το φωτισμό σε οποιοδήποτε σημείο.

P5

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το προηγμένο σύστημα ασφαλείας στο Utopia στο ισόγειο του Golden Hall, όπου θα δουν από κοντά τον τρόπο που λειτουργούν οι κάμερες και το home alarm, μέσω της εφαρμογής για iPhone και θα ενημερωθούν για τις κάμερες, που βρίσκονται σε προσφορά από τους ειδικούς των iStorm.

Μάλιστα, την Παρασκευή, το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, όσοι βρεθούν στο Utopia θα μπορούν να μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν μια κάμερα Somfy One!

π6