FaceApp: «Παραδομένοι» στην παγκόσμια μανία οι χρήστες των social media
Τις τελευταίες ημέρες αρχικές σελίδες, stories αλλά και συνομιλίες σε Facebook και Instagram έχουν κατακλυστεί από «γερασμένα» πρόσωπα.
Αναρωτώμενοι πώς θα μοιάζουν όταν μεγαλώσουν, εκατομμύρια χρήστες των social media «κατέβασαν» μέσα σε ένα μόλις 24ωρο τη viral εφαρμογή «FaceApp».
Ξετρελαμένοι, οι περισσότεροι από αυτούς -αν όχι όλοι- έσπευσαν να μοιραστούν τη φωτογραφία από το… μέλλον στα προσωπικά τους προφίλ, παρακινόντας όλο και περισσότερους να το δοκιμάσουν.
Αυτό που σχεδόν κανείς δεν έλαβε υπόψιν του βέβαια, είναι ότι παραχώρησε σε μία εφαρμογή, άγνωστης αξιοπιστίας, πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα.
Πλέον, το app μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως αυτή θέλει και για όσο καιρό θέλει, τις φωτογραφίες όσων την εγκατέστησαν στις συσκευές τους, όπως άλλωστε επισημαίνεται και σε δημοσίευμα του Forbes.
Ίσως μετά το σκάνδαλο του Cambridge Analytica να περιμέναμε μία πιο «αμυντική» στάση απέναντι σε εφαρμογές και διαδικτυακούς ιστότοπους από τους χρήστες, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει τίποτα και σήμερα η εφαρμογή «FaceApp» βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες τόσο του App Store όσο και του Play Store.
Πυρκαγιές Ισπανία και Γαλλία: Πάνω από 370.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
23:15
ΗΠΑ: Τον τερματισμό των βομβαρδισμών στo Ορμούζ εισηγήθηκε ο διοικητής της CENTCOM
22:59
Το κακό, το χειρότερο και το απίθανο: Τα σενάρια για την επόμενη μέρα του πολέμου στο Ιράν
22:43
Αίγιο: «Η Μαρία πυροβόλησε τον γιο της και μετά αυτοκτόνησε» λέει από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
22:28