TECH

To Mi A3 θέλει να αλλάξει τη «μεσαία» κατηγορία στα smartphones

To Mi A3 θέλει να αλλάξει τη «μεσαία» κατηγορία στα smartphones

Η αποκαλούμενη μεσαία κατηγορία στα smartphones περιλαμβάνει τις συσκευές που κινούνται σε επίπεδα μεταξύ 200 και 500 ευρώ. Συνήθως, είναι συσκευές με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και όμορφο σχεδιασμό αλλά που δεν μπορούν να αντέξουν στη σύγκριση με πολύ πιο ακριβές συσκευές. Μερικές φορές, όμως, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Συσκευές με τιμή πώλησης που τις κατατάσσει στη μεσαία κατηγορία, αλλά εμφάνιση, χαρακτηριστικά και δυνατότητες που συνήθως συναντάμε σε πολύ πιο ακριβά μοντέλα. Μία τέτοια περίπτωση είναι το Mi A3, το νέο smartphone της Xiaomi, το οποίο κυκλοφορεί άμεσα και στην ελληνική αγορά και αποτελεί μία περίπτωση όπου η σχέση τιμής προς απόδοση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το νέο smartphone της Xiaomi είναι διαθέσιμο σε τιμή που το φέρνει στη μεσαία κατηγορία, και μάλιστα στα χαμηλότερα στρώματα της μεσαίας κατηγορίας (279 ευρώ), αλλά η εμφάνιση και οι δυνατότητες του είναι για υψηλότερα «επίπεδα». Ένας από τους βασικούς λόγους για αυτή τη διαπίστωση είναι η ύπαρξη στο πίσω μέρος της συσκευής μίας εντυπωσιακής τριπλής κάμερας με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ο αισθητήρας στη βασική κάμερα έχει ανάλυση 48 megapixel και προέρχεται από τη Sony, ενώ προσφέρει δυνατότητες για υπερευρυγώνια φωτογράφηση χάρη στον 118ο υπερευρυγώνιο φακό. Ο αισθητήρας βάθους προσφέρει επιπλέον δυνατότητες για λήψη φωτογραφιών με έμφαση στις λεπτομέρειες.

kinito mple

Εφαρμογές ΑΙ συναντάμε και στην εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση 32 megapixel με την τεχνητή νοημοσύνη να χρησιμοποιείται προκειμένου να βγουν οι καλύτερες δυνατές selfie φωτογραφίες με το Mi A3 να είναι σε θέση να καταλάβει από μόνο του ποιες είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να επιλέξει.

Η εμπρόσθια κάμερα φιλοξενείται στην πολύ μικρή εγκοπή -τύπου σταγόνας- που βρίσκεται στο κέντρο και στο πάνω μέρος της οθόνης, η οποία έχει διαγώνιο 6,088 ίντσες. Η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη και γίνεται πιο εύχρηστη τόσο επειδή η εγκοπή είναι πολύ μικρή, όσο και επειδή ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος είναι κάτω από την οθόνη (in-screen). Παρά πάντως το γεγονός ότι είναι κάτω από την οθόνη η καταγραφή του αποτυπώματος και η ταχύτητα ξεκλειδώματος έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

H συσκευή προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις χάρη στον Qualcomm Snapdragon 665, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός για τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών. Στις εξαιρετικές επιδόσεις βοηθούν και τα 4 GΒ της μνήμης, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος διαμορφώνεται στα 64 GB.

Η μπαταρία είναι στα 4.030 mAh και προσφέρει αρκετή χωρητικότητα ώστε ακόμη και χρήστες με μεγάλες απαιτήσεις να μη χρειάζεται να αναζητήσουν πρίζα ή power bank κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η συσκευή χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του Google Android, όντας μέλος της οικογένειας των Android One συσκευών, οι οποίες είναι από τις πρώτες που παίρνουν τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος του αμερικανικού κολοσσού.

kinito prasino

Όσον αφορά στην εμφάνιση, το Xiaomi Mi A3 είναι σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή δεδομένου του 3D καμπυλωτού σχεδιασμού στην πλάτη αλλά και της εγκοπής μεγέθους σταγόνας στην εμπρόσθια πλευρά, χάρη στα οποία το συνολικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ