Το ανθρωποειδές ρομπότ «Φιόντορ» ξεκίνησε να εργάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Το ανθρωποειδές ρομπότ «Φιόντορ», το οποίο βρίσκεται σε διαστημική τροχιά, πραγματοποίησε σειρά εργασιών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρικό δράπανο. H δραστηριότητα του βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο twitter εξ ονόματος του.
«Πραγματοποιήσαμε σειρά εργασιών με διάφορα εργαλεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε δραστηριότητες εκτός διαστημοπλοίου. Οι εργασίες με την χρήση ηλεκτρικού δράπανου έγιναν υπό την συνεχή επίβλεψη του κοσμοναύτη Αλεξέι Οφτσίνιν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Στο βίντεο φαίνεται το ρομπότ να κρατάει το δράπανο, ενώ κάποια στιγμή το παίρνει από τα ‘χέρια’ του ο κοσμοναύτης Οφτσίνιν. Στην συνέχεια εμφανίζεται το ρομπότ «Φιόντορ» να κρατάει μια πετσέτα προφανώς για να σκουπίσει τον... ιδρώτα του.
Νωρίτερα ο κοσμοναύτης Οφτσίνιν είχε ενημερώσει το κέντρο ελέγχου των διαστημικών πτήσεων, ότι το ρομπότ μεταφέρθηκε την Δευτέρα στο διαστημόπλοιο Soyuz MC-14 το οποίο θα επιστρέψει στην Γη. Σύμφωνα με τον Ρώσο κοσμοναύτη όλα έγιναν χωρίς να γίνουν παρατηρήσεις στο ρομπότ.
Η επιστροφή του «Φιόντορ» στο διαστημόπλοιο είχε προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτέμβριου.
Διαλύθηκε η βουλή στο Κόσοβο - Νέες βουλευτικές εκλογές μέσα σε 45 μέρες
08:46
WSJ: Εντολή Τραμπ για παράταση του ναυτικού αποκλεισμού στο Ορμούζ - Το σκεπτικό της απόφασης
08:35
Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός, κέντρο Αθήνας και λιμάνι Πειραιά
08:29
Tate Britain: Έκθεση για τα 90's επαναφέρει την τέχνη και τη μόδα της δεκαετίας που άλλαξε τον κόσμο
08:26