TECH

Πώς 1 δισ. άνθρωποι θα μάθουν για την προστασία του πλανήτη από το κινητό τους

Πώς 1 δισ. άνθρωποι θα μάθουν για την προστασία του πλανήτη από το κινητό τους

Μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις δεν είναι άλλη από την προστασία του ίδιου μας του πλανήτη. Θέμα που απασχόλησε άλλωστε και την πρόσφατη Παγκόσμια Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο οποίος έχει δημιουργήσει μία λίστα με 17 στόχους που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη (sustainable development goals - SDGs).

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι στόχοι θα πρέπει να γίνουν γνωστοί σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά στους ανθρώπους εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσα ενημέρωσης. Και εκεί έρχεται να βοηθήσει το κινητό τηλέφωνο και η τεχνολογία που έχει αναπτύξει μία εταιρεία από την Αθήνα.

Προκειμένου να γίνει γνωστό το μήνυμα για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ο ΟΗΕ ανέθεσε στην Out There Impact, η οποία αποτελεί τμήμα της Out There Media, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της διαφήμισης μέσω κινητών τηλεφώνων, να «τρέξει» μία δοκιμαστική καμπάνια σε περιοχές της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και πιο συγκεκριμένα στην Ινδονησία, το Ιράκ και τη Νιγηρία.

Η καμπάνια είχε τίτλο «17 αριθμοί που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο» και, όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο SDG Media Summit που διοργάνωσε ο ΟΗΕ, τα αποτελέσματα της ήταν εντυπωσιακά καθώς ανταποκρίθηκε το 81% των ανθρώπων που έλαβαν τα σχετικά μηνύματα στο κινητό τους. Η καμπάνια καλούσε τους παραλήπτες των μηνυμάτων να επιλέξουν έναν αριθμό προκειμένου να ενημερωθούν για έναν από τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η εξαιρετική πορεία της καμπάνιας είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΗΕ να ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την επέκταση της συνεργασίας με την Out There Impact με τον στόχο να είναι το μήνυμα να φθάσει στο 1 δισ. ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω από τα κινητά τους!

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Out There Impact εμπλέκεται σε μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να εργαστούν προκειμένου να κάνουν πραγματικότητας τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών» σημείωσε, μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greece, η Δάφνη Λουκά, διευθύνουσα σύμβουλος της Out There Impact.

«Η επιτυχία της πιλοτικής καμπάνιας και η υποδοχή που τύχαμε στο SDG Media Summit, σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για τον στόχο της προσέγγισης 1 δισ. ανθρώπων. Η υιοθέτηση από τον ΟΗΕ της Mobucks, της πλατφόρμας που έχουμε αναπτύξει εσωτερικά και χρησιμοποιήσαμε για τις συγκεκριμένες καμπάνιες, δείχνει ότι έχουμε πολλές δυνατότητες προκειμένου να κάνουμε κάτι καλό για την προστασία του πλανήτη».

Οι 17 στόχοι που έχει θέσει ο ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι: μηδενική φτώχεια, μηδενική πείνα, καλή υγεία και ευημερία, ποιοτική εκπαίδευση, ισότητα των φύλων, καθαρό νερό και αποχέτευση, φτηνή και καθαρή ενέργεια, αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη, βιομηχανία - καινοτομία και υποδομές, λιγότερες ανισότητες, βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, δράση για το κλίμα, ζωή στο νερό, ζωή στη στεριά, ειρήνη -δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί και συνεργασία για τους στόχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ