TECH

Αβέβαιο το μέλλον των… influencers: «Πονοκέφαλος» μετά από αλλαγή του Instagram

Αβέβαιο το μέλλον των… influencers: «Πονοκέφαλος» μετά από αλλαγή του Instagram
Unsplash

Πριν λίγες ημέρες, οι χρήστες του Instagram στις ΗΠΑ έχασαν τη δυνατότητα να μπορούν να «φιγουράρουν» τον αριθμό των like τους στους ακόλουθούς τους.

Από χθες, Πέμπτη, η μεγάλη αλλαγή εφαρμόστηκε -δοκιμαστικά- στους χρήστες της εφαρμογής παγκοσμίως.

«Σήμερα, μία μικρή μερίδα ανθρώπων στο Instagram δεν θα μπορεί να δει τον αριθμό των like σε φωτογραφίες άλλων χρηστών» έγραψε ο επικεφαλής της εταιρείας στο Twitter.

Στην κίνηση αυτή ο «κολοσσός» των social media προχώρησε μετά από έντονες ανησυχίες ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης, κυρίως στους νέους.

Ένας επιπλέον στόχος, σύμφωνα με την ίδια, είναι οι χρήστες να μην αισθάνονται ότι κρίνονται και να δουν «εάν αυτή η αλλαγή μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικεντρώνονται λιγότερο στα like και περισσότερο στο να πουν την ιστορία τους».

Ωστόσο, στις δικές σας δημοσιεύσεις θα μπορείτε να βλέπετε κανονικά τον αριθμό των like.

Όσον αφορά τους influencers, που φυσικά η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει… πονοκέφαλο, το Instagram έσπευσε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως καταλαβαίνει τις ανησυχίες τους και εξετάζει νέους τρόπους ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τους συνεργάτες τους για την απήχησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ