TECH

Πώς είναι να χρησιμοποιείς το iPhone 11 Pro Max για 3 μήνες

Πώς είναι να χρησιμοποιείς το iPhone 11 Pro Max για 3 μήνες

Ο ανταγωνισμός στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς των smartphones είναι πλέον κάτι παραπάνω από έντονος. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι «παίκτες» που κινούνται σε αυτή την κατηγορία να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες προκειμένου να ξεχωρίσουν σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Και αυτό ήταν προφανές μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης του iPhone 11 Pro Max, του πιο πρόσφατου κορυφαίο smartphone της Apple.

Μετά από σχεδόν 3 μήνες με καθημερινή χρήση του iPhone 11 Pro Max αλλά και του Apple Watch καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι ο αμερικανικός κολοσσός όντως έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά, όσον αφορά στην εμπειρία του καταναλωτή, το οποίο είναι και το βασικό ζητούμενο.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις και η δυνατότητα για κορυφαίες φωτογραφίες και video είναι σίγουρα χαρακτηριστικά που αναζητούν όλοι οι χρήστες, αλλά πολλές φορές είναι οι λεπτομέρειες εκείνες που κάνουν τη διαφορά.

Ένα παράδειγμα είναι η «αντοχή» της μπαταρίας. Στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, ένα από τα παράπονα για το iPhone ήταν ότι χρειαζόταν αρκετά συχνά φόρτιση. Στο iPhone 11 Pro Max, αυτό δεν ισχύει.

Είμαι από αυτούς που χρησιμοποιούν πολύ το smartphone και χρησιμοποιώ εφαρμογές που καταναλώνουν πολύ ενέργεια, γι’ αυτό το power bank είναι από τα αγαπημένα μου αξεσουάρ. Στους 3 μήνες που χρησιμοποιώ το iPhone 11 Pro Max δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά. Συν ότι πολλές φορές, δεν χρειάστηκε να φορτίσω τη συσκευή το βράδυ, καθώς η μπαταρία ήταν πάνω από 60%.

Καθημερινή χρήση

Γενικότερα, στην καθημερινή χρήση το iPhone 11 Pro Max αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Η μετάβαση από μία Android συσκευή έγινε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και, φυσικά, δεν έλειπε κάποια από τις αγαπημένες μου εφαρμογές. Η οργάνωση των apps έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ το να συνηθίσω το μενού ήταν, επίσης, κάτι που έγινε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η συσκευή είναι εξαιρετικά γρήγορη, ενώ δεν ανησυχείς καθόλου όσες εφαρμογές και αν έχεις ανοικτές ταυτόχρονα με τη διαχείριση μνήμης. Επιπλέον, το σύστημα ειδοποιήσεων είναι αρκετά εύχρηστο και ήταν εντυπωσιακό ότι πολύ σπάνια έχασα κάποια ειδοποίηση για μήνυμα ή update σε κάποια εφαρμογή. Κάτι που μοιάζει λιγότερο σημαντικό σε σχέση με δυνατότητες όπως η καλή κάμερα, αλλά στην πραγματικότητα αυτά είναι τα σημεία που τελικά κάνουν έναν χρήστη να «αγαπήσει» μία συσκευή.

Ένα άλλο τέτοιο παράδειγμα είναι το Face ID. Αν και φαν του δακτυλικού αποτυπώματος, η αναγνώριση προσώπου αποδείχθηκε μία λειτουργία που βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία του χρήστη. Μέσα σε διάστημα 3 μηνών, ήταν ελάχιστες οι φορές που η συσκευή δεν αναγνώρισε το πρόσωπο μου, ενώ ειδικά σε εφαρμογές που απαιτούσαν Face ID, η ταχύτητα αναγνώρισης και εισόδου ήταν εξαιρετική.

Όσον αφορά τη Siri, την ψηφιακή βοηθό της Apple, αποδείχθηκε αρκετά χρήσιμη αν και στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει ο γνωστός περιορισμός ότι πρέπει να της μιλάς στα αγγλικά. Από την άλλη πλευρά, η δυνατότητα για φωνητική πληκτρολόγηση λειτουργεί μία χαρά και στα ελληνικά (σ.σ. αν και χρειάζεται να πληκτρολογείς αρκετές φορές τα σημεία στίξης), βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης της συσκευής, είτε τη χρησιμοποιείς για επαγγελματικούς λόγους είτε για επικοινωνία.

Η οθόνη των 6,5 ιντσών αποδείχθηκε αρκετά μεγάλη για να βλέπεις περιεχόμενο από τις υπηρεσίες streaming οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, ενώ η ποιότητα του ήχου κινείται, επίσης, σε πολύ υψηλά επίπεδα. Γενικότερα, η αναπαραγωγή περιεχομένου είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία του iPhone 11 Pro Max, ενώ είδαμε και Apple TV+, οι ταινίες και οι σειρές του οποίου κινούνται σε υψηλά στάνταρντ.

2 copy copy

Φωτογραφίες και video

Μία διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα iPhone είναι πως η τελευταία «ναυαρχίδα» της Apple έχει βελτιωμένη κάμερα. Εμφανισιακά, κάποιους ενόχλησε το σύστημα στην πίσω πλευρά, προσωπικά, όμως, μου φάνηκε ότι δίνει μία διαφορετική και πιο ωραία αίσθηση στη συσκευή.

Από πλευράς λήψεων, το iPhone 11 Pro Max είναι εξαιρετικό, ιδίως όσον αφορά στο video και στις νυχτερινές φωτογραφίες. Ειδικά στις δεύτερες, οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Η ποιότητα είναι εντυπωσιακή, ενώ το zoom είναι πολύ πρακτικό.

Γενικότερα, μετά από 3 μήνες χρήσης του iPhone 11 Pro Max καταλαβαίνεις ότι η φωτογραφία και το video είναι από τα πιο δυνατά σημεία της συσκευής. Ιδίως όσον αφορά μικρές λεπτομέρειες, όπως ότι μπορείς να τραβάς video και να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός, όπως συμβαίνει σε άλλες συσκευές!

Όσον αφορά τη χωρητικότητα, η συσκευή που είχα στα χέρια μου είχε 64 GB αποθηκευτικό χώρο. Αρχικά, πίστευα ότι δεν θα ήταν αρκετός ο αποθηκευτικός χώρος. Αλλά η πορεία έδειξε ότι είναι αρκετός ακόμη και αν «κατεβάσεις» 2-3 σεζόν τηλεοπτικής σειράς από το Netflix. Ενδεχομένως, βέβαια, ύστερα από 12 μήνες, η κατάσταση να είναι διαφορετική.

3

Apple Watch

Μαζί με το iPhone 11 Pro Max χρησιμοποιούσα και το Apple Watch Series 5. Ένα smartwatch, το οποίο προσωπικά θεωρώ ότι εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό «σύντροφο» για το κινητό τηλέφωνο.

Η σύνδεση των δύο συσκευών ήταν άψογη και πρακτικά δεν χρειαζόταν να έχεις το νου σου στο iPhone, καθώς όλες οι ειδοποιήσεις έρχονταν στο Apple Watch. Κάτι εξαιρετικά βολικό, ιδίως όταν είσαι στο αυτοκίνητο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μία σύσκεψη ή στον κινηματογράφο.

Επιπλέον, στο γυμναστήριο το Apple Watch έφθανε σε σημείο να καταγράφει ασκήσεις ακόμη και αν είχες ξεχάσει να εκκινήσεις τη σχετική εφαρμογή. Και ήταν πολύ χρήσιμο να αλλάζεις τραγούδι από το ρολόι και όχι από το κινητό. Γλιτώνεις τουλάχιστον 3-4 πτώσεις του smartphone.

Πάντως, η λειτουργία του Apple Watch που χάρηκα περισσότερο ήταν αυτή των πληρωμών. Το Apple Pay είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα, έστω και αν οι συστημικές τράπεζες δεν το προσφέρουν ακόμη. Μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω με τις κάρτες της Spendeo, της Revolut και της Ν26. H ευκολία είναι πολύ μεγάλη, όπως και η ευχρηστία και η γενικότερη εμπειρία πληρωμών.

Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και σε ωθούν προς μία συσκευή. Και στην περίπτωση των iPhone 11 Pro Max και Apple Watch υπάρχουν πολλές τέτοιες λεπτομέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ