Το Samsung Galaxy Fold είναι το smartphone για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν
TECH

Το Samsung Galaxy Fold είναι το smartphone για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν

Sponsored

Το smartphone αποτελεί πλέον το αντικείμενο εκείνο που έχουμε διαρκώς μαζί μας. Το αντικείμενο για το οποίο θα επιστρέψουμε σπίτι μας αν ανακαλύψουμε ότι το ξεχάσαμε. Παρά την ταχεία εξέλιξη των smartphones τα τελευταία χρόνια, πολλοί καταναλωτές θεωρούν ότι υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Το πρώτο είναι ότι η οθόνη μπορεί να έχει μεγαλώσει πολύ, αλλά σε ορισμένες εφαρμογές δεν είναι αρκετά μεγάλη. Το δεύτερο είναι ότι, σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός των smartphones παραμένει χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές. Και σε όλους μας αρέσει να διαφοροποιούμαστε και να συγκεντρώνουμε το ενδιαφέρον των άλλων για ό,τι κρατάμε στα χέρια μας…

Οι κατασκευαστές smartphones γνωρίζουν αυτά τα δύο ζητήματα, όπως γνωρίζουν ότι δεν είναι και εύκολο να λυθούν. Διότι, για παράδειγμα, η συσκευή πρέπει να χωρά στο χέρι του χρήστη της για να είναι λειτουργική. Και ο σχεδιασμός δεν είναι κάτι που αλλάζει από τη μία στην άλλη. Εκεί ήταν που ήρθαν τα… foldables. Η επόμενη τάση στα smartphones τα θέλει να έχουν οθόνη που… διπλώνει. Κάτι που σημαίνει μία συσκευή που φθάνει να έχει οθόνη που συναντάμε σε tablets και έναν σχεδιασμό που είναι πολύ διαφορετικός, καινοτόμος και συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όσων βρίσκονται γύρω μας.

Πρωτοπόρος κατασκευαστής όσον αφορά στα foldables, όπως αποκαλούνται πλέον τα smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη, είναι η Samsung με τον κορεατικό κολοσσό να μην είναι απλά ο πρώτος που ανακοίνωσε μία τέτοιου είδους συσκευή αλλά και ο πρώτος που ξεκίνησε να τη διαθέτει εμπορικά τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα.

Τι κάνει το Galaxy Fold


Το πρώτο foldable που ήρθε στην ελληνική αγορά είναι το Samsung Galaxy Fold, το οποίο είναι προφανές από την επωνυμία του πως διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη. Και πέραν αυτού, η αίσθηση της διαφορετικότητας και της διαφοροποίησης ακόμη και από την ίδια τη συσκευασία, η οποία είναι αρκετά πολυτελής.

Η πολυτελής συσκευασία είναι απλώς η αρχή. Όταν είναι «κλειστό», η εξωτερική οθόνη του Samsung Galaxy Fold είναι στις 4,6 ίντσες και ενδεχομένως να μοιάζει μικρή για όλους όσους έχουμε συνηθίσει τις άνω των 6 ιντσών οθόνες στα συμβατικά smartphones. Όμως, η πραγματικότητα είναι πως είναι αρκετή προκειμένου να ελέγξει κανείς τα email του, να πλοηγηθεί στο web, ακόμη και για να δει ένα Word αρχείο.

Όταν η οθόνη «ανοίξει», τότε εκεί είναι που τα πράγματα γίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Το Samsung Galaxy Fold διαθέτει μία άκρως εντυπωσιακή Dynamic AMOLED οθόνη στις 7,3 ίντσες, τη μεγαλύτερη που έχει χρησιμοποιήσει ο κορεατικός κολοσσός σε smartphone. Η οθόνη είναι εξαιρετικά πρακτική για κάθε είδους εργασία επαγγελματικής φύσεως, αλλά και για το κομμάτι της ψυχαγωγίας, καθώς η θέαση ταινίας στη συγκεκριμένη οθόνη είναι μία εντυπωσιακή εμπειρία. Γενικότερα, η εμπειρία χρήσης του Galaxy Fold θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μοναδική.

Μηχανισμός αναδίπλωσης

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στα foldables είναι η αντοχή στις «διπλώσεις». Η Samsung έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον μηχανισμό αναδίπλωσης που αποτελεί ένα μηχανικό «θαύμα», ενώ ο σχεδιασμός προς τα μέσα προτιμήθηκε προκειμένου η «μεγάλη» οθόνη να προστατεύεται καλύτερα. Σημειωτέον πως όταν από τη «μικρή» οθόνη ο χρήστης ανοίγει τη «μεγάλη», η μετάβαση είναι εξαιρετικά ομαλή με τις εφαρμογές που ήταν ανοικτές να προσαρμόζονται αυτόματα!

Επιπλέον, η δυνατότητα που έχεις να «κόβεις» την οθόνη στα τρία, προκειμένου να έχεις απευθείας πρόσβαση σε διαφορετικές εφαρμογές, είναι εξαιρετικά πρακτική και βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, αν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για επαγγελματικούς λόγους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, η Samsung έχει επιδιώξει να «ενισχύσει» το Galaxy Fold, τα χαρακτηριστικά του οποίου είναι τουλάχιστον κορυφαία.
Το Samsung Galaxy Fold χρησιμοποιεί τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 855 της Qualcomm, έρχεται με 12 GB μνήμη, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φθάνει στα 512 GB. Η υπολογιστική ισχύς είναι εξαιρετικά μεγάλη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διπλή μπαταρία έχει συνολική χωρητικότητα 4380 mAh. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί και ασύρματα, ενώ μπορεί να φορτίσει και συσκευές, όπως για παράδειγμα τα ασύρματα ακουστικά της Samsung που περιλαμβάνονται μέσα στη συσκευασία του Galaxy Fold!

Έμφαση έχει δοθεί και στο κομμάτι της λήψης φωτογραφίας και video με το Samsung Galaxy Fold να χρησιμοποιεί ουσιαστικά το ίδιο σύστημα κάμερας με τα τελευταία κορυφαία μοντέλα της κορεατικής εταιρείας, κάτι που πολύ απλά σημαίνει -και είχαμε την ευκαιρία και να δούμε- εξαιρετικού επιπέδου φωτογραφίες και video. Όπως έμφαση έχει δοθεί και στον τομέα του ήχου, με το αποτέλεσμα να είναι μία συσκευή που είναι κορυφαία όσον αφορά στον τομέα των multimedia.

Σε γενικές γραμμές το Galaxy Fold είναι μία διαφορετική και εντυπωσιακή συσκευή από πλευράς σχεδιασμού με πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά. Η εμπειρία που προσφέρει είναι σημαντικά διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο smartphone, κάτι αναμενόμενο δεδομένης της «αναδιπλούμενης» οθόνης, με αποτέλεσμα να απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να νιώσουν ξεχωριστοί και διαφορετικοί.