TECH

Vodafone TV: επέκταση μέσω συνεργασιών με HBO και Amazon Prime

Vodafone TV: επέκταση μέσω συνεργασιών με HBO και Amazon Prime

Στη σημαντική ενίσχυση του περιεχομένου που προσφέρει μέσω του Vodafone TV προχωρά η Vodafone Ελλάδος με στόχο την περαιτέρω αύξηση της πελατειακής βάσης της. Συγκεκριμένα, η ελληνική θυγατρική του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου ανακοίνωσε την αποκλειστική συνεργασία της με το γνωστό αμερικανικό δίκτυο HBO, αλλά και την ενσωμάτωση στην πλατφόρμα της του Amazon Prime, μία από τις δημοφιλείς υπηρεσίες συνδρομητικού video περιεχομένου, ενώ πλέον είναι εφικτή η χρήση του Vodafone TV μέσω του δικτύου οποιουδήποτε τηλεπικοινωνιακού παρόχου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης, οι συνδρομητές του Vodafone TV έχουν ξεπεράσει πλέον τις 120.000, ενώ ο επόμενος στόχος που έχει τεθεί είναι οι 200.000 συνδρομητές.

Όπως επεσήμανε από την πλευρά του, ο εμπορικός διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδας, Άρης Γεωργόπουλος, οι συνδρομητές του Vodafone TV έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ παρατηρείται σημαντική αύξηση της θέασης on demand περιεχομένου της τάξεως του 50% στις 30 ώρες κατά μέσο όρο το μήνα. Οι συνδρομητές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ταινίες και τις σειρές και αυτός είναι ο λόγος των κινήσεων της Vodafone Ελλάδος με τον κ. Γεωργόπουλο ότι στόχος είναι το Vodafone TV να είναι η πιο άρτια πλατφόρμα περιεχόμενου.

Περιεχόμενο

Σε αυτή την προσπάθεια, η συνεργασία με το HBO θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αυξάνει κατά περίπου 2500 ώρες τις υπάρχουσες 14.000 ώρες διαθέσιμου περιεχομένου.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Vodafone Ελλάδος, η συνδρομητική πλατφόρμα τους αποτελεί πλέον το «σπίτι» του HBO όσον αφορά στη χώρα μας και στο εξής όλες οι νέες παραγωγές του γνωστού αμερικανικού δικτύου θα προβάλλονται κατ’ αποκλειστικότητα μέσω αυτής συν, φυσικά, το υπάρχον περιεχόμενο που υπάρχει. Σημειωτέον πως το HBO είναι το δίκτυο που παρήγαγε σειρές όπως τα Game of Thrones, The Sopranos, Sex and the City, Girls, Boardwalk Empire, estworld, Euphoria, Sharp Objects, The Night Of, True Detective κ.ά.

AVENUE 5

Όσον αφορά στο νέο περιεχόμενο ξεχωρίζουν σειρές όπως το The Outsider με τον Ben Mendelsohn και τον Jason Bateman, το Avenue 5 με τον Hugh Laurie σε κωμικά διαγαλαξιακά ταξίδια, το βασισμένο στο δημοφιλές, ομώνυμο μυθιστόρημα του Philip Roth The Plot Against America με τον John Turturro και τη Winona Ryder, αλλά και το The Undoing της Susanne Bier με τη Nicole Kidman και τον Hugh Grant. Όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα λίγες ώρες μετά την προβολή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, οι συνδρομητές του Vodafone TV θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το Amazon Prime Video, μία από τις δημοφιλείς πλατφόρμες, η οποία επίσης διαθέτει σημαντικό και γνωστό περιεχόμενο. Η μηνιαία συνδρομή είναι στα 5,99 ευρώ και αρχικά η συνδρομή θα γίνεται με απευθείας χρέωση της κάρτας του συνδρομητή, ενώ σε επόμενο στάδιο θα είναι εφικτή και η πληρωμή μέσω του λογαριασμού της Vodafone.

Σημειωτέον πως το μηνιαίο κόστος ξεκινά από τα 9,40 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της πρόσβασης στο περιεχόμενο του HBO, ενώ στα πλάνα είναι και η δυνατότητα για παροχή περιεχομένου με καλύτερη ποιότητα εικόνας (σ.σ. σε ανάλυση 4Κ) αλλά και ήχου. Γενικότερα, το πλάνο δείχνει να είναι η περαιτέρω ενίσχυση περιεχομένου αν και δεν υπάρχει -προς το παρόν τουλάχιστον- πρόθεση για παραγωγή τοπικού περιεχομένου. Όσον αφορά στο αθλητικό περιεχόμενο, τα στελέχη της Vodafone έδειξαν να είναι ικανοποιημένα από αυτό που ήδη διαθέτουν (σ.σ. προσφέρουν με επιπλέον χρέωση τα κανάλια Novasports της Nova). Αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μόλις το 30% των συνδρομητών της Vodafone TV ενδιαφέρονται για αθλητικό περιεχόμενο, ενώ σε αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται και ο αριθμός των συνδρομητών που έχουν επιλέξει να παρακολουθούν μέσω της πλατφόρμας τα κανάλια Novasports.

IMG 20200203 123929

Υπηρεσία ανεξαρτήτως δικτύου

Μία άλλη σημαντική κίνηση αποτελεί η παροχή πλέον της δυνατότητας να έχει ένας καταναλωτής την υπηρεσία της Vodafone TV ανεξαρτήτως του τηλεπικοινωνιακού παρόχου που χρησιμοποιεί. Προς το παρόν, πάντως, για την πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω τηλεόρασης συνεχίζει να απαιτείται αποκωδικοποιητής (set top box) αν και στο προσεχές μέλλον αναμένεται να υπάρξει και ειδική εφαρμογή για smart TV. Από την άλλη, υπάρχει ήδη app για φορητές συσκευές (smartphones και tablets) μέσω του οποίου μπορεί ο συνδρομητής να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του Vodafone TV οπουδήποτε και αν βρίσκεται.

Επίσης, το Vodafone TV προσφέρει πλέον το ειδικό μενού Vodafone TV Kids, με περιβάλλον και περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, το οποίο έχει και δυνατότητες γονικού ελέγχου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ