TECH

Η Amazon προχωρά σε άνοιγμα μαζικών φυσικών βιβλιοπωλείων

Η Amazon προχωρά σε άνοιγμα μαζικών φυσικών βιβλιοπωλείων
REUTERS/ MIKE SEGAR

Εκατοντάδες φυσικά βιβλιοπωλεία ετοιμάζεται να ανοίξει ο διαδικτυακός κολοσσός Amazon, μετά την λειτουργία του πρώτου φυσικού καταστήματος στο Σιάτλ το περασμένο έτος.

Άρθρο της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Amazon προσανατολίζεται στο άνοιγμα 300 με 400 καταστημάτων σε ισάριθμες περιοχές, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της General Growth Properties, Σαντίπ Μαθράνι.

Η εταιρεία σημειώνει ραγδαία άνοδο πωλήσεων βιβλίων μέσω του διαδικτυακού της καταστήματος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν εκατοντάδες παραδοσιακά βιβλιοπωλεία, ακόμη και αλυσίδες.

Ο διαδικτυακός κολοσσός προσβλέπει, ωστόσο, στην μελλοντική ανάπτυξη της Amazon βάσει των κερδών της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Μαθράνι. Φαίνεται πως η Amazon στοχεύει στους τακτικούς αναγνώστες, οι οποίοι αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση με τον χώρο του βιβλίου, τα βιβλιοπωλεία.

Το κατάστημα στο Σιάτλ είναι το μοναδικό φυσικό κατάστημα μέχρι σήμερα και τα βιβλία που πωλούνται εκεί τιμολογούνται όπως αυτά που πωλούνται στην ιστοσελίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ