Ρουμανία: Η πρώτη συναυλία με ρομπότ για… μαέστρο είναι γεγονός
Η ιδιαίτερη αυτή συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο της Κλουζ Ναπόκα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για συναυλία που δόθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό και για τον λόγο αυτό ο διευθυντής ορχήστρας, έδωσε τον καλύτερο του... εαυτό.
Όπως δήλωσε ο Κάλιν Μπάιντοτς, ιδρυτής της εταιρείας που κατασκεύασε το ρομπότ, η εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία για να παρουσιαστούν στο κοινό οι δυνατότητες του ρομπότ και να συγκεντρωθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον φιλανθρωπικό σκοπό.
Το ρομπότ μπορεί να «κατανοήσει» τρία είδη μουσικής και να «αντιλαμβάνεται» τον ήχο.
Επίσης, το ρομπότ -που φορούσε μια ρουμανική παραδοσιακή φορεσιά- χαιρέτισε τα μέλη της ορχήστρας και το κοινό και κατάφερε να «δέσει» τρία είδη μουσικής στη φιλανθρωπική συναυλία, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν σε σύλλογο που στηρίζει οικογένειες με παιδιά με καρκίνο.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Ήταν ένα είδους σοκ για την επιστημονική κοινότητα»: Το ατύχημα Τσερνόμπιλ και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας
01:15
Youth Pass: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher των 150 ευρώ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
01:00
Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου
00:30
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: 10 εμβληματικές φωτογραφίες - Τι απέγιναν οι πρώτοι φωτορεπόρτερ
00:15