TECH

Η Samsung παρουσίασε το S20 και ανεβάζει τον «πήχυ» στα smartphone

Η Samsung παρουσίασε το S20 και ανεβάζει τον «πήχυ» στα smartphone

Για τη Samsung η προηγούμενη δεκαετία ξεκίνησε με το λανσάρισμα της σειράς Galaxy S, η οποία ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η κορεατική εταιρεία έφθασε στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των smartphones. Και το ίδιο θέλουν να κάνουν και τη δεκαετία του ’20 και τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά καλά όσον αφορά τη διατήρηση της ηγετικής θέσης.

Η Samsung παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης τρία μοντέλα της νέας σειράς Galaxy S20, όπου έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κάμερα και στη λήψη video, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν και σε δίκτυα 5G. Παράλληλα, όμως, παρουσίασε και το νέο Galaxy Z Flip, το δεύτερο smartphone της κορεατικής εταιρείας με αναδιπλούμενη οθόνη, το οποίο είναι μία εξαιρετικά όμορφη και ιδιαίτερα πρακτική συσκευή.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις νέες συσκευές της Samsung, καθώς βρεθήκαμε στο Λονδίνο στην εκεί εκδήλωση της κορεατικής εταιρείας που γινόταν ζωντανή αναμετάδοση της επίσημης παρουσίασης που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο. Οι πρώτες εντυπώσεις από τις συσκευές είναι ότι σε γενικές γραμμές υποστηρίζουν αυτά που «υπόσχεται» η Samsung. Ο σχεδιασμός του Galaxy Z Flip είναι κάτι διαφορετικό, ενώ η κάμερα και στις τρεις εκδόσεις του Galaxy S20 κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας. Ειδικά εκείνη του Galaxy S20 Ultra, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία smartphones που έχουν κυκλοφορήσει.

samsung2

Galaxy S20

Όπως προαναφέραμε, θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις του Galaxy S20, οι οποίες θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά από τις 13 Μαρτίου. Μία βασική διαφορά έγκειται στην οθόνη: το «απλό» Galaxy S20 έρχεται με οθόνη 6,2 ιντσών, το Galaxy S20+ με οθόνη 6,7 ιντσών και το Galaxy S20 Ultra με οθόνη 6,9 ιντσών. Η οθόνη προσφέρει -για πρώτη φορά- ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, ενώ γενικώς ο σχεδιασμός των συσκευών είναι τέτοιος που προσελκύει τα βλέμματα.

Το Galaxy S20 και το Galaxy S20+ θα έλθουν σε έκδοση για δίκτυα 4G με την τιμή να ξεκινά από τα 939 ευρώ και τα 1039 ευρώ αντίστοιχα με τη μνήμη στα 8 GB και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB.

Το ενδιαφέρον είναι πως η Samsung θα φέρει στην ελληνική αγορά και το Galaxy S20 Ultra που είναι έτοιμο να λειτουργήσει και σε δίκτυα 5G, αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποιο εμπορικά διαθέσιμο στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο μοντέλο με 12 GB μνήμη και 128 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει 1399 ευρώ. Σημειωτέον πως όσοι κάνουν προπαραγγελία τα Galaxy S20+ ή S20 Ultra θα πάρουν ως δώρο τα νέα ασύρματα ακουστικά Buds+ που επίσης ανακοινώθηκαν χθες.

Η αυξημένη τιμή του Galaxy S20 Ultra οφείλεται και στην καλύτερη κάμερα που διαθέτει σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα. Γενικότερα, η Samsung έχει ενσωματώσει και στα τρία μοντέλα ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας που βασίζεται σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την τεχνολογία Space Zoom. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό των Hybrid Optic Zoom και Super Resolution Zoom, που συμπεριλαμβάνει ψηφιακό zoom με δυνατότητες ΑΙ, για εξαιρετικό αποτέλεσμα ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Με δυνατότητα μέχρι 30Χ zoom στα Galaxy S20 και S20+, ή με την χρήση του επαναστατικού αναδιπλούμενου φακού του S20 Ultra, με ΑΙ για επεξεργασία πολλαπλών εικόνων που μειώνει την απώλεια ποιότητας στα υψηλά επίπεδα zoom, οι χρήστες απολαμβάνουν Super Resolution zoom μέχρι και 100x!

samsung3

Επιπλέον, η σειρά Galaxy S20 διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα με αποτέλεσμα τη σημαντικά αυξημένη ανάλυση στην κάμερα, για πιο λεπτομερείς εικόνες με επιπρόσθετη ευελιξία στην επεξεργασία, περικοπή και zoom. Τα S20 και S20+ έχουν κάμερα 64ΜΡ. Το S20 Ultra έχει κάμερα 108ΜΡ. Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι αισθητήρες απορροφούν περισσότερο φως, συνεπώς η ποιότητα της εικόνας είναι υψηλού επιπέδου ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το S20 Ultra ανεβάζει τον πήχη με την επιλογή δυναμικής εναλλαγής ανάμεσα σε λειτουργία υψηλής ανάλυσης 108ΜΡ και 12ΜΡ, χάρη σε μια τεχνολογία που συγχωνεύει εννιά pixels σε ένα. Επίσης, όλα τα μοντέλα της νέας σειράς, προσφέρουν δυνατότητα λήψης video 8Κ, κάτι που υπάρχει για πρώτη φορά σε smartphone.

samsung4

H μπαταρία είναι αρκετά μεγάλη -4000 mAh στο S20, 4500 mAh στο S20+ και 5000 mAh στο S20 Ultra. Ακόμη, η σειρά Galaxy S20 διαθέτει μια «έξυπνη» μπαταρία μεγάλης διάρκειας και ταχείας φόρτισης 25W, ενώ το Galaxy S20 Ultra υποστηρίζει δυνατότητα υπερ-ταχείας φόρτισης 45W.

Galaxy Z Flip

samsung5

Ενδεχομένως, η συσκευή που θα προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση στο ευρύ κοινό να είναι το Galaxy Z Flip, το δεύτερο smartphone της Samsung με αναδιπλούμενη οθόνη. Μία συσκευή με έναν άκρως ενδιαφέροντα σχεδιασμό καθώς θυμίζει αρκετά τα «αναδιπλούμενα» κινητά προηγούμενων δεκαετιών.

Το Galaxy Z Flip διπλώνει στο μέγεθος ενός πορτοφολιού, για να χωρέσει εύκολα στην τσάντα ή στην τσέπη. Όταν αναδιπλώνεται, το μέγεθος της οθόνης σχεδόν διπλασιάζεται, για να αποκαλύψει μια οθόνη 6,7 ιντσών με «κινηματογραφικές» αναλογίες. Συμφωνα με τη Samsung, η οθόνη μπορεί να αναδιπλωθεί έως και 200 χιλιάδες φορές χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

samsung6

Επίσης, το Galaxy Z Flip μπορεί να μείνει σταθερά ανοιχτό σε ένα εύρος γωνιών, όπως μια οθόνη φορητού υπολογιστή, δυνατότητα που έχει πολλές και ενδιαφέρουσες χρήσης. Η Samsung την αποκαλεί λειτουργία Flex και συνεργάστηκε στενά με τη Google για να προσφέρει μία προσαρμοσμένη εμπειρία χρήσης. Έτσι, όταν η συσκευή στέκεται σε γωνία (free-standing), η οθόνη αυτόματα μοιράζεται σε δύο οθόνες 4’’ για εύκολη παρακολούθηση περιεχομένου, βίντεο ή φωτογραφιών στο πάνω μισό της οθόνης και δυνατότητα ελέγχου τους, από το κάτω μισό της οθόνης. Η περιήγηση στο YouTube είναι άνετη, καθώς και η παρακολούθηση περιεχομένου. Στο πάνω μέρος της οθόνης μπορούν να προβληθούν βίντεο, ενώ παράλληλα στο κάτω μέρος γίνεται αναζήτηση άλλου βίντεο, ή πραγματοποιείται σχολιασμός ή ανάγνωση περιγραφών.

Επίσης, το Galaxy Z Flip σταθεροποιείται σε γωνία ώστε να βοηθά τη λήψη περισσότερων στιγμιότυπων, όπως είναι οι χρονομετρημένες ομαδικές φωτογραφίες ή ακόμα και ευκρινές νυχτερινό περιεχόμενο. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο για τα social media τους από την καλύτερη γωνία και να απολαύσουν καταγραφή βίντεο με αναλογία 16:9, που είναι ιδανική για αναρτήσεις στις πλατφόρμες social media.

Τέλος, το Galaxy Z Flip όταν είναι διπλωμένο, προβάλλει πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία, την ώρα και την κατάσταση της μπαταρίας στην εξωτερική οθόνη 1,1 ιντσών. Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο και οι κλήσεις απαντώνται εύκολα, χωρίς να χρειάζεται αναδίπλωση, λειτουργία αρκετά πρακτική.

Το Galaxy Z Flip θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στις 21 Φεβρουαρίου με την τιμή να είναι πάντως στα 1599 ευρώ.

samsung7

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ