TECH

Με φορητούς υπολογιστές αλλά και νέο foldable smartphone «απαντά» η Huawei

Με φορητούς υπολογιστές αλλά και νέο foldable smartphone «απαντά» η Huawei

Τη γκάμα των προϊόντων που διαθέτει στην ελληνική αγορά ξεκινά να επεκτείνει η Huawei με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό να επιδιώκει να διατηρήσει την ηγετική θέση του και στον τομέα των smartphones προωθώντας εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά το ζήτημα που υπάρχει με την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Google.

Η επέκταση της γκάμας ξεκινά με τους φορητούς υπολογιστές, μία κατηγορία όπου η Huawei κινείται εδώ και αρκετά χρόνια αλλά τις προτάσεις της δεν τις είχαμε δει στην Ελλάδα. Αυτό αλλάζει από την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα αρχίσουν οι πωλήσεις των δύο νέων φορητών υπολογιστών της Huawei, των MateBook D15 και D14.

Πρόκειται για δύο φορητούς υπολογιστές με ιδιαίτερα κομψό σχεδιασμό και ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία στην οποία απευθύνονται. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν full view οθόνη αλλά και ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες, όπως η λειτουργία Huawei Share Multi-screen Collaboration η οποία επιτρέπει τη συνδεσιμότητα μεταξύ του laptop και του smartphone με ένα άγγιγμα.

huawei 2

Σημαντικό ατού είναι και η τιμή τους. Το MateBook D15 με οθόνη 15 ιντσών θα έχει τιμή πώλησης τα 699 ευρώ, ενώ το MateBook D14 με οθόνη 14 ιντσών θα είναι στα 699 ευρώ. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα πρέπει να επισημανθεί πως η Huawei δείχνει αποφασισμένη για δυναμικό μπάσιμο, δεδομένου ότι οι πρώτοι που θα σπεύσουν να προπαραγγείλουν κάποιο από τα δύο μοντέλα πρόκειται να πάρουν ως δώρο το Nova 5T, ένα smartphone με σύστημα πενταπλής κάμερας.

huawei 3

Η Huawei σκοπεύει πάντως να φέρει μέσα στους επόμενους μήνες και άλλα μοντέλα φορητών υπολογιστών. Από αυτά, ξεχωρίζει το MateBook X Pro, το οποίο ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακά λεπτό και ελαφρύ φορητό υπολογιστή με οθόνη 13,9 ιντσών και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Στην Ευρώπη, η τιμή του MateBook X Pro ξεκινά από τα 1499 ευρώ, ενώ για την Ελλάδα δεν έχει διευκρινιστεί ποια θα είναι τα επίπεδα στα οποία θα κινηθεί.

Νέο foldable

Παράλληλα, η Huawei επιδιώκει να παραμείνει εξαιρετικά ισχυρή και στον τομέα των smartphones. Ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε τη Δευτέρα το δεύτερο smartphone του με αναδιπλούμενη (foldable) οθόνη, ονόματι Huawei Mate Xs. Η συσκευή διαθέτει δύο οθόνες, μία 6,6 ιντσών και μία 6,38 ιντσών και όταν ανοίγει μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα tablet 8 ιντσών με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δυνατότητες και λειτουργίες.

Το ενδιαφέρον είναι πως το Mate Xs πρόκειται να έρθει και στη χώρα μας εντός των επόμενων εβδομάδων με την τιμή πάντως να είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα, καθώς στην Ευρώπη θα είναι στα 2499 ευρώ.

huawei 4

Μία άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρος για το Mate Xs, το οποίο χρησιμοποιεί ως λειτουργικό σύστημα το Android, είναι πως δεν θα έχει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της Google λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει από την αμερικανική κυβέρνηση. Προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα, ο κινεζικός κολοσσός έχει αναπτύξει το δικό της οικοσύστημα και υπηρεσίες, οι οποίες ονομάζονται Huawei Mobile Services (HMS). Το Mate Xs έρχεται με το AppGallery, το οποίο είναι το «κατάστημα» εφαρμογών της Huawei και στο οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, υπάρχουν ήδη εκδόσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοφιλέστερων εφαρμογών παγκοσμίως. Η Huawei έχει προχωρήσει σε μία τεράστια επένδυση, ύψους 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να δημιουργηθούν εκδόσεις για το δικό της «οικοσύστημα» και η ανταπόκριση δείχνει να κινείται σε αρκετά καλά επίπεδα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στελέχη του ελληνικού γραφείου, έχουν ήδη δημιουργηθεί εκδόσεις για τις 34 από τις 76 πιο δημοφιλείς εφαρμογές και σε αυτές περιλαμβάνονται apps από εταιρείες όπως τράπεζες και αεροπορικές εταιρείες.

Άλλα προϊόντα

Με το AppGallery θα έρθει εντός των επόμενων μηνών και το Huawei MediaPad Pro, το νέο κορυφαίο tablet της Huawei, το οποίο δίνει έμφαση στην παραγωγικότητα των χρηστών και διαθέτει μία εντυπωσιακή οθόνη 10,8 ιντσών, ενώ προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις καθώς ενσωματώνει τον επεξεργαστή Kirin 990 της κινεζικής εταιρείας. Στην Ευρώπη, η τιμή του νέου tablet της Huawei θα ξεκινά από τα 599 ευρώ.

Πέραν των παραπάνω, η Huawei πρόκειται να φέρει στην ελληνική αγορά και άλλα προϊόντα όπως είναι, για παράδειγμα, το AX3 router, το οποίο, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, προσφέρει ταχύτητες διακίνησης δεδομένων σε ένα ασύρματο δίκτυο που φθάνουν στα 2400 Mbps.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ