TECH

Κορωνοϊός: Η Apple καλεί τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι

Κορωνοϊός: Η Apple καλεί τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι
AP Photo/Ted S. Warren

Η εταιρεία Apple ζήτησε σήμερα από τους εργαζομένους της στην έδρα της στη Σίλικον Βάλεϊ να εργάζονται στο εξής από το σπίτι τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό, για «προληπτικούς λόγους» λόγω του νέου κορωνοϊού, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπός της μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι αρχές της κομητείας Σάντα Κλάρα, όπου βρίσκεται το Apple Park που απασχολεί 12.000 ανθρώπους, είχαν ζητήσει από τις μεγάλες εταιρείες να εξετάσουν την πιθανότητα της τηλεεργασίας και να βρουν άλλους τρόπους ώστε να μην έρχονται σε στενή επαφή οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.

Στις ΗΠΑ οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού ανέρχονται πλέον στους 15, ενώ μέχρι την Πέμπτη στη Σάντα Κλάρα είχαν εντοπιστεί 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19.

Η Apple ζήτησε και από τους υπαλλήλους της στην περιοχή του Σιάτλ να εργάζονται από το σπίτι τους. Στην Καλιφόρνια, τα καταστήματα λιανικής στη Σάντα Κλάρα παραμένουν ανοιχτά. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί να παρουσιαστούν ελλείψεις στα iPhone λόγω της επιδημίας του Covid-19 στην Κίνα.

Οι εταιρείες Amazon, Microsoft, Google και Facebook έχουν επίσης ζητήσει από τους εργαζόμενούς τους στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ να εργάζονται από το σπίτι -αν αυτό είναι δυνατό- καθώς περισσότεροι από 180 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα.

«Συνιστούμε στους εργαζόμενούς μας που μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους να το κάνουν ως τις 25 Μαρτίου», ανέφερε ο Κερτ ΝτελΜπίνι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

«Τα μέτρα αυτά θα εγγυηθούν την ασφάλειά μας και θα καταστήσουν επίσης τα γραφεία μας πιο ασφαλή για όσους πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Ρίτσμοντ, προάστιο του Σιάτλ.

Η Amazon που διαθέτει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στο Σιάτλ και την πόλη Μπέλβιου έκανε τις ίδιες συστάσεις προς τους εργαζόμενούς τους «μέχρι το τέλος του μήνα», επεσήμανε εκπρόσωπος της κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου.

Η Google επίσης κάλεσε τους εργαζόμενούς της στην πολιτεία Ουάσινγκτον να εργάζονται από το σπίτι τους.

Στο Σαν Φρανσίσκο η Lyft, μια πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων, ζήτησε την Πέμπτη από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού ενημερώθηκε ότι ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ο εν λόγω υπάλληλος δεν παρουσιάζει συμπτώματα, όμως «ενεργούμε βάσει των συστάσεων του CDC (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) και για προληπτικούς λόγους ζητάμε από τους εργαζόμενούς μας στο Σαν Φρανσίσκο να εργαστούν από το σπίτι τους για το υπόλοιπο της εβδομάδας», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Την Κυριακή το Twitter (με έδρα το Σαν Φρανσίσκο) επίσης ανακοίνωσε ότι «λαμβάνει τις μέγιστες προφυλάξεις» και για τον λόγο αυτό «συνιστά σε όλους τους εργαζόμενούς της σε όλο τον κόσμο να εργάζονται από το σπίτι τους, αν μπορούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ