TECH

H Huawei θέλει να «ταράξει» εκ νέου τα νερά με το νέο P40 Pro

H Huawei θέλει να «ταράξει» εκ νέου τα νερά με το νέο P40 Pro

Την ηγετική θέση που κατέχει στην κατηγορία των smartphones θέλει να διατηρήσει η Huawei με τον κινεζικό κολοσσό να παρουσιάζει σήμερα τα μοντέλα της καινούριας σειράς  P40 Series. Τα πρώτα μοντέλα θα τα δούμε σύντομα στην Ελλάδα και, όπως ανέφερε και ο Richard Yu, επικεφαλής του τμήματος συσκευών της Huawei, «δίνουν μία νέα διάσταση όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών», έναν τομέα όπου ο κινεζικός κολοσσός έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή τα τελευταία χρόνια.

Η Huawei ανακοίνωσε τρία νέα smartphones. Το πιο ισχυρό είναι το P40 Pro+, το οποίο, όμως, θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πότε θα το δούμε στην ελληνική αγορά. Αυτά που θα δούμε και πιο συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου είναι τα P40 Pro και το «απλό» P40 με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν άμεσα. Δύο συσκευές που ξεχωρίζουν τόσο για τον σχεδιασμό τους όσο και για τις επιδόσεις τους, ιδίως όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών και video.

Το P40 Pro έρχεται με οθόνη 6,58 ιντσών, ενώ το P40 είναι στις 6,1 ίντσες. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός είναι λίγο διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα Ρ μοντέλα με αποτέλεσμα το κράτημα να είναι αρκετά πιο βελτιωμένο. Επιπλέον, ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος είναι 30% μεγαλύτερος και 30% πιο γρήγορος στην απόκριση, με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί γενικώς η ευχρηστία του smartphone.

Κάμερα

Οι σημαντικότερες βελτιώσεις έχουν γίνει στον τομέα της κάμερας. Τα Huawei P40 και P40 Pro διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα κάμερας Ultra Vision Leica, σε δυο εκδοχές, τριπλής και τετραπλής κάμερας αντίστοιχα. Σημειωτέον πως το P40 Pro+ έχει μία πενταπλή κάμερα.

To Huawei P40 Pro φέρνει κοντά τα αντικείμενα με 5x optical zoom, 10x υβριδικό zoom και 50x ψηφιακό zoom. Για πρώτη φορά, το Huawei P40 Pro διαθέτει μία συστοιχία φίλτρων RYYB που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του φωτός και βελτιώνουν την ποιότητα των λήψεων που τραβήχτηκαν με χρήση zoom. Ακόμη, η συσκευή διαθέτει ένα σύστημα διπλής κάμερας στην εμπρόσθια πλευρά για ακόμη καλύτερες selfies, ενώ υποστηρίζει auto focus και bokeh εφέ.

Όπως είναι αναμενόμενο, η κάμερα αξιοποιεί εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και οι δύο πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες είναι τα AI Remove Passerby και AI Remove Reflection αφαιρούν τα ανεπιθύμητα στοιχεία και τις αντανακλάσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να βελτιώνουν εύκολα τις φωτογραφίες τους εκ των υστέρων.

Όσον αφορά στο κομμάτι του video, η 40MP Ultra Wide Cine Camera του Huawei P40 Pro διαθέτει ultra ευρυγώνιο φακό εστιακό μήκος που αντιστοιχεί σε 18mm καθώς και έναν αισθητήρα 1/1.54 ινστών που υποστηρίζει το ίδιο 3:2 aspect ratio που χαρακτηρίζει τις full-frame DSLR κάμερες. Τα pixels σε αυτόν τον αισθητήρα μπορούν να ρυθμιστούν κατάλληλα έτσι ώστε να είναι δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Ακόμη, υποστηρίζεται bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο. Τέλος, η λειτουργία Audio Zoom, την οποία διαθέτει όλα τα νέα μοντέλα, επιτρέπει στους χρήστες να ζουμάρουν παράλληλα σε οποιαδήποτε ηχητική πηγή και να ενδυναμώνουν τον ήχο.

h02

Κορυφαίες επιδόσεις

Τα νέα μοντέλα της σειράς Ρ40 έρχονται με τον επεξεργαστή Kirin 990 5G, ο οποίος είναι ο πιο ισχυρός που έχει κατασκευάσει η Huawei. Επιπλέον, υποστηρίζει τη δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G.

Πέραν αυτού, το Huawei P40 Pro διαθέτει ένα 90Hz panel με βελτιωμένους επεξεργαστές γραφικών για κορυφαία εμπειρία gaming, ενώ τα μοντέλα της σειράς υποστηρίζουν και την τεχνολογία WiFi 6.

H μπαταρία είναι στα 4200 mAh στο P40 Pro και στα 3800 mAh για το P40. Επίσης, το P40 Pro έρχεται με έναν φορτιστή στα 40W που προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

Σημειωτέον πως τα νέα μοντέλα διαθέτουν και μία εφαρμογή ψηφιακού βοηθού (Celia), η οποία, όμως, δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν άμεσα με τη Huawei να ξεκινά με αρκετά ενδιαφέρουσες προσφορές. Συγκεκριμένα, με κάθε προπαραγγελία P40 και P40 Pro θα προσφέρεται ως δώρο το P30 Lite. Σημειωτέον πως η τιμή για το P40 Pro είναι στα 1139 ευρώ, ενώ για το P40 τα 849 ευρώ.

Η σειρά P40 διαθέτει δύο ακόμη μοντέλα, το P40 lite και το P40 lite E με κόστος απόκτησης τα 369 και ευρώ και 179 ευρώ αντίστοιχα. Με κάθε προπαραγγελία P40 Lite E, θα δίνεται ως δώρο το Huawei Band 3e, ενώ με κάθε προπαραγγελία P40 Lite, θα δίνεται ως δώρο ένα άλλο ένα Huawei smartphone, το Y7 2019.

h03

Εφαρμογές

Ένα σημείο που χρήζει επισήμανσης είναι πως αυτά τα τέσσερα smartphones είναι επίσημα οι πρώτες συσκευές Huawei που θα διατεθούν στην Ελλάδα αποκλειστικά με την πλατφόρμα εφαρμογών του κινεζικού κολοσσού, το AppGallery, λόγω των απαγορεύσεων της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά τη χρήση των Google services. Σύμφωνα με τη Huawei, το AppGallery είναι ένα ανοιχτό app store που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και ασφάλεια των χρηστών και παρέχει ποικιλία εφαρμογών με ιδιαίτερη έμφαση στις τοπικές εφαρμογές. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρκετές ιστοσελίδες με οδηγίες όσον αφορά το πως μπορεί κάποιος χρήστης να εγκαταστήσει τις εφαρμογές της Google και κυρίως το Google Play.

Επιπλέον, προκειμένου να διευκολύνει τους χρήστες να ανακαλύψουν τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του AppGallery, η Huawei θα προσφέρει υπηρεσία VIP στους κατόχους P40 Series που επιθυμούν να μεταφέρουν εύκολα και γρήγορα τα περιεχόμενα που χρειάζονται από το παλιό τους smartphone στη νέα τους συσκευή, ενώ παράλληλα, θα λειτουργεί, εντελώς δωρεάν, και υπηρεσία door to door, για την έγκαιρη, ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα των συσκευών, μέσω courier.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ