TECH

Μείωση έως και 15% στο προσωπικό της ανακοίνωσε η Yahoo

Μείωση έως και 15% στο προσωπικό της ανακοίνωσε η Yahoo
REUTERS / ROBERT GALBRAITH

Δραματική μείωση του προσωπικού της, μέχρι και σε ποσοστό 15%, ετοιμάζει η Yahoo, γεγονός που υποδεικνύει την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία το τελευταίο έτος.

Το σχέδιο που ανακοινώθηκε την Τρίτη, περιλαμβάνει το κλείσιμο των γραφείων σε τουλάχιστον πέντε τοποθεσίες, μείωση των προϊόντων της, ρίξιμο βάρους στην αναζήτηση μέσω κινητού, και την πώληση μερικών κεφαλαίων που δεν αποφέρουν κέρδη, όπως πατέντες αλλά και ακίνητα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος, Μαρίσα Μέιερ, ανακοίνωσε τα σχέδια της εταιρείας στο πλαίσιο των στρατηγικών αλλαγών που σχεδιάζει, “προκειμένου να ανανεώσει” το κύριο προϊόν της.

Παρόλα αυτά πληθαίνουν τα σενάρια ότι μπορεί να πωληθεί η εταιρεία υπό την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι μέτοχοί της. Σε συνέντευξή της στο Reuters, η Μέιερ ανέφερε ότι η εταιρεία θα λαμβάνει υπόψη όλες τις προσφορές που της γίνονται, αλλά προτεραιότητα της είναι το πλάνο μεταστροφής.

Σε περίπτωση που λάβει κάποια προσφορά μέσα στο έτος, είναι απίθανο η συναλλαγή να έχει ολοκληρωθεί πριν από το διάστημα 9-12 μηνών που προβλέπεται για την μεταστροφή, πρόσθεσε η ίδια.

“Προφανώς θα το σκεφτούμε, αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ρυθμίσουμε τις προσδοκίες των μετόχων μας από την άποψη της πολυπλοκότητας”, σημείωσε.

Οι επενδυτές δεν φάνηκαν, όμως, να εντυπωσιάζονται, ρίχνοντας τις μετοχές της Yahoo κάτω 1,2 % μετά από μερικές μόλις ώρες.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες ύψους 4,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 4,70 δολάρια ανά μετοχή, στο τρίμηνο, η οποία οφείλεται σε μεγάλη υποτίμηση εξαιτίας της χαμηλότερης τιμής κάποιων μονάδων. Είναι ενδεικτικό ότι έναν χρόνο νωρίτερα, η Yahoo είχε καθαρά έσοδα 166,3 δις δολάρια, ή αλλιώς 17 σεντς ανά μετοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ