TECH

Δυναμική είσοδο στην αγορά των φορητών υπολογιστών θέλει να κάνει η Honor

Δυναμική είσοδο στην αγορά των φορητών υπολογιστών θέλει να κάνει η Honor

Με αρκετά φιλόδοξους στόχους εισέρχεται στην ελληνική αγορά των φορητών υπολογιστών η Honor, γνωστή μέχρι τώρα κυρίως από τα smartphones της, με το πρώτο μοντέλο να είναι διαθέσιμο από αυτή την εβδομάδα σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή.

«Στόχος μας είναι να αποσπάσουμε μερίδιο αγοράς 5% μέσα στο 2020», ανέφερε ο Alex Wang, επικεφαλής της Honor για την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης, κατά τη διάρκεια της online παρουσίασης των νέων προϊόντων του κινεζικού brand σε εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον κ. Wang, το 2020 είναι η χρονιά που η Honor θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων που διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Η αρχή γίνεται με το Honor MagicBook 14, έναν φορητό υπολογιστή με οθόνη 14 ιντσών και αρκετά καλά τεχνικά χαρακτηριστικά για ένα μοντέλο που θα πωλείται μέχρι τις 19 Απριλίου στα 549 ευρώ από 629 ευρώ που είναι η αρχική τιμή του. Ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής χαρακτηρίζεται από έναν όμορφο σχεδιασμό (βάρος 1,38 κιλά και πάχος 15,9 χιλιοστών), full view οθόνη, ενώ προσφέρει 10 ώρες παραγωγικότητες χωρίς διακοπή. Έρχεται με φορτιστή USB Type-C και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 65 W, ο επεξεργαστής είναι ο AMD Ryzen 5, η μνήμη είναι στα 8 GB και ο SSD δίσκος έχει χωρητικότητα που φθάνει στα 256 GB. Για την τιμή του, όπως σημείωσαν και τα στελέχη της Honor, το MagicBook 14 προσφέρει εξαιρετική σχέση τιμής προς επιδόσεις.

Το MagicBook 14 θα διατίθεται αποκλειστικά από την αλυσίδα Κωτσόβολος με την οποία υπάρχει αποκλειστική συνεργασία, όσον αφορά το 2020, για τη διάθεση των φορητών υπολογιστών. Το πλάνο της Honor είναι να εμπλουτίσει τη γκάμα των μοντέλων αρχικά με το MagicBook 15, το οποίο θα διαθέτει οθόνη 15 ιντσών, παρεμφερή χαρακτηριστικά και θα κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα τιμής. Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερε ο κ. Wang, το πλάνο περιλαμβάνει το λανσάρισμα 2-3 ακόμη μοντέλων μέσα στη χρονιά, ενώ στα σχέδια περιλαμβάνεται και το λανσάρισμα ενός gaming laptop, δεδομένου κιόλας ότι η Honor είναι ένα brand που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πιο νεανικό κοινό όπως και σε όσους αισθάνονται νέοι, όπως δηλώνουν διαρκώς τα στελέχη της.

WhatsApp Image 2020 04 05 at 5.17.41 PM

Ο κ. Wang ανέφερε ότι η Honor εκτιμά ότι η χρονική στιγμή είναι αρκετά καλή δεδομένου ότι η υπάρχουσα κατάσταση έχει βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων φορητών υπολογιστών σε μία αγορά, μάλιστα, όπου 3 κατασκευαστές έχουν συνολικό μερίδιο αγοράς πάνω από 85%. Επιπλέον, εκτιμά ότι θα βοηθήσει και η αρκετά επιθετική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η Honor.

Αντίστοιχα επιθετική πολιτική πρόκειται να ακολουθήσει η Honor και στις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων της. Στα smartphones, αναμένεται στις αρχές Μαϊου το Honor 9X Lite με οθόνη 6,5 ιντσών, κάμερα με ανάλυση στα 48 megapixel, 4 GB μνήμη και αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής θα είναι στα 219 ευρώ, μία αρκετά καλή τιμή δεδομένου ότι η συγκεκριμένη συσκευή θα έρχεται με ενσωματωμένες τις υπηρεσίες της Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Honor, λόγω ότι ανήκει στη Huawei, επηρεάζεται από τις αμερικανικές «απαγορεύσεις» εναντίον του κινεζικού κολοσσού και ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα οπότε και θα βασιστεί στην πλατφόρμα των Huawei Mobile Services και το AppGallery. Η στροφή προς τις HMS πάντως γίνεται σταδιακά και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εφαρμογών σε κάθε χώρα, όπως επεσήμανε ο κ. Wang.

Επιπλέον, η Honor ανακοίνωσε ότι στο τέλος Απριλίου θα ξεκινήσει η διάθεση στην Ελλάδα των Magic EarBuds, ένα ζευγάρι πλήρως ασύρματων ακουστικών με λειτουργία ενεργούς ακύρωσης θορύβου (active noise cancelling). Η τιμή των ακουστικών θα είναι στα 129 ευρώ, η οποία επίσης θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αποτελεί μία ακόμη ένδειξη των προθέσεων της Honor.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ