TECH

Συνεργασία Sony με άλλες εταιρείες για παραγωγή αναπνευστήρων

Συνεργασία Sony με άλλες εταιρείες για παραγωγή αναπνευστήρων
AP Photo/Koji Sasahara

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ετοιμάζεται να μπει και ο κολοσσός της Sony Corp., για την παραγωγή αναπνευστήρων

Η Sony Corp., προγραμματίζει να ενώσει τις δυνάμεις της με άλλες εταιρείες στην Ιαπωνία για την παραγωγή αναπνευστήρων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι άμεσα για να χρησιμοποιηθούν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, με δεδομένες τις ελλείψεις που υπάρχουν, καθώς ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στο Τόκιο εξακολουθεί να αυξάνεται, όπως δήλωσαν πηγές της εταιρείας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο διεθνής εταιρικός όμιλος της Sony έχει την έδρα του στο Τόκιο, ενώ θα χρησιμοποιήσει τη μονάδα παραγωγής ψηφιακών καμερών που διαθέτει στο νομό Άιτσι, όπως επίσης και τη μονάδα παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού στη Σιζουόκα για την παραγωγή εξαρτημάτων αναπνευστήρων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Ιαπωνία κάλεσε χθες τους πολίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης προειδοποιούν ότι μπορεί να χαθούν έως και 400.000 ζωές λόγω του κορωνοϊού εάν δεν υπάρξουν άμεσα ενέργειες.

Η Ιαπωνία, που διενεργεί τεστ μόνο σε ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα του κορωνοϊού, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει πάνω από 9.000 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών που προσβλήθηκαν από τον ιό σε κρουαζιερόπλοιο, με σχεδόν 200 θανάτους.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν πρόβλεψη του υπουργείου Υγείας, η οποία δεν έχει κοινοποιηθεί και η οποία ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φθάσει το επίπεδο των 400.000 εάν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου της επιδημίας. Αναφέρεται επίσης η εκτίμηση ότι έως 850.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν αναπνευστήρα.

Η Ιαπωνία καταγράφει αύξηση στον ρυθμό εμφάνισης των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα στο Τόκιο. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις συνθήκες αυτές κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και έξι ακόμα περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Οσάκα, και θέτοντας ως στόχο τη μείωση των κοινωνικών επαφών κατά 70%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ