TECH

Πόσο θα κοστίζει και πότε θα έρθει στην Ελλάδα το νέο iPhone SE

Πόσο θα κοστίζει και πότε θα έρθει στην Ελλάδα το νέο iPhone SE

Στην «επίθεση» δείχνει να περνά η Apple με το λανσάρισμα του iPhone SE, το νέο προσιτό smartphone του αμερικανικού κολοσσού, το οποίο θα αρχίσει σύντομα να διατίθεται και στην Ελλάδα σε τιμή που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το νέο iPhone SE θα ξεκινά από τα 499 ευρώ για την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο στα 64 GB, ενώ θα «ανεβαίνει» στα 569 ευρώ για την έκδοση με 128 GB και στα 699 ευρώ για εκείνη με τα 256 GB. Η διάθεση του θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 24 Απριλίου, ταυτόχρονα με τις μεγάλες αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, κάτι που δεν συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά όσον αφορά τουλάχιστον τα μοντέλα iPhone. Όπως είναι προφανές, η διάθεση θα γίνεται μέσω των online καταστημάτων των αλυσίδων πώλησης προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας.

Η τιμή για τη βασική έκδοση είναι στα ίδια επίπεδα με εκείνη χωρών όπως η Ιταλία, κάτι που επίσης συμβαίνει αρκετά σπάνια και αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι η Apple θέλει να «χτυπήσει» όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πωλήσεις.

Το νέο μοντέλο αποτελεί τη δεύτερη γενιά του iPhone SE και έρχεται με οθόνη Retina HD 4,7 ιντσών και Touch ID για μέγιστη ασφάλεια. Έχει σχεδιαστεί από την αρχή, διαθέτει έναν συμπαγή σχεδιασμό από ανθεκτικό γυαλί και αλουμίνιο και θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα (μαύρο, λευκό και κόκκινος). Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής είναι ο Α13 Bionic με Neural Engine τελευταίας γενιάς και προσφέρει ισχυρές επιδόσεις αλλά και μεγάλη διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας.

Παράλληλα, το σύστημα Wide κάμερας υποστηρίζει λήψη φωτογραφιών με εφέ βάθους και λειτουργία πορτρέτου, καθώς και την καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K στα 60fps. Η οθόνη Retina HD των 4,7 ιντσών με True Tone προσαρμόζει τους λευκούς τόνους ώστε να προσεγγίζει τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος για μια πιο φυσική εμπειρία θέασης.

Το iPhone SE δεύτερης γενιάς παρέχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ