TECH

Το Samsung Galaxy S20 είναι το smartphone που αλλάζει τα δεδομένα για το 2020

Το Samsung Galaxy S20 είναι το smartphone που αλλάζει τα δεδομένα για το 2020

Τα τελευταία χρόνια η «μάχη» στην κατηγορία των smartphones μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών έχει ενταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους καταναλωτές να επιλέξουν το μοντέλο που τους ταιριάζει. Κάθε χρόνο, όμως, υπάρχει και μία συσκευή που αλλάζει το status quo και δημιουργεί νέα δεδομένα. Και για το 2020, η συσκευή που αλλάζει τα δεδομένα, ιδίως σε τομείς όπως είναι η φωτογραφία και το video, δεν είναι άλλη από το Galaxy S20 με την υπογραφή της Samsung.

Το Galaxy S20 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και μάλιστα σε τρεις εκδόσεις, και ο πρώτος τρόπος για να τα ξεχωρίσει κάποιος είναι η οθόνη τους. Το «απλό» Galaxy S20 έρχεται με οθόνη 6,2 ιντσών, το Galaxy S20+ με οθόνη 6,7 ιντσών και το Galaxy S20 Ultra με οθόνη 6,9 ιντσών.

Και στις τρεις συσκευές ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που προσελκύει τα βλέμματα, όμως, εκεί που υπάρχει μία βασική διαφορά είναι στην οθόνη, όπου η Samsung αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη. Και αυτό διότι πολύ απλά η Infinity-O οθόνη (Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X με ανάλυση 3200X1440 pixels) δεν προσφέρει μόνο κορυφαία ποιότητα στην αναπαραγωγή, αλλά έρχεται με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, κάτι το οποίο καθιστά το Galaxy S20 ιδανικό για video games!

2

Ένα άλλο σημείο που κάνει τη σειρά Galaxy S20 να ξεχωρίζει και είναι ένας τομέας όπου η νέα «ναυαρχίδα» της Samsung αλλάζει τα δεδομένα για το 2020 είναι αυτός της κάμερας. Ο κορεατικός κολοσσός έχει ενσωματώσει και στα τρία μοντέλα ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας που αξιοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την τεχνολογία Space Zoom. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό των Hybrid Optic Zoom και Super Resolution Zoom, που συμπεριλαμβάνει ψηφιακό zoom με δυνατότητες ΑΙ, για εξαιρετικό αποτέλεσμα ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Με δυνατότητα μέχρι 30Χ zoom στα Galaxy S20 και S20+, ή με τη χρήση του επαναστατικού αναδιπλούμενου φακού του S20 Ultra, με ΑΙ για επεξεργασία πολλαπλών εικόνων που μειώνει την απώλεια ποιότητας στα υψηλά επίπεδα zoom, οι χρήστες απολαμβάνουν Super Resolution zoom μέχρι και 100x!

Επιπλέον, η σειρά Galaxy S20 διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα με αποτέλεσμα τη σημαντικά αυξημένη ανάλυση στην κάμερα, για πιο λεπτομερείς εικόνες με επιπρόσθετη ευελιξία στην επεξεργασία, περικοπή και zoom. Τα S20 και S20+ έχουν κάμερα 64ΜΡ. Το S20 Ultra έχει κάμερα 108ΜΡ. Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι αισθητήρες απορροφούν περισσότερο φως, συνεπώς η ποιότητα της εικόνας είναι υψηλού επιπέδου ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το S20 Ultra ανεβάζει τον πήχη με την επιλογή δυναμικής εναλλαγής ανάμεσα σε λειτουργία υψηλής ανάλυσης 108ΜΡ και 12ΜΡ, χάρη σε μια τεχνολογία που συγχωνεύει εννιά pixels σε ένα.

Επίσης, όλα τα μοντέλα της νέας σειράς, προσφέρουν δυνατότητα λήψης video 8Κ,πρώτη φορά σε smartphone. Κάτι που απλά σημαίνει ότι και στο χώρο του video, το Galaxy S20 αλλάζει τα δεδομένα για τη φετινή χρονιά.

Εκτός από οθόνη και κάμερα, οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στην μπαταρία, όπως και στις επιδόσεις. Και εδώ τα μοντέλα της σειράς S20 κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς η χωρητικότητα είναι στα 4000 mAh στο S20, 4500 mAh στο S20+ και 5000 mAh στο S20 Ultra. Ακόμη, η σειρά Galaxy S20 διαθέτει μια «έξυπνη» μπαταρία μεγάλης διάρκειας και ταχείας φόρτισης 25W, ενώ το Galaxy S20 Ultra υποστηρίζει δυνατότητα υπερ-ταχείας φόρτισης 45W.

Από εκεί και πέρα, η μνήμη είναι στα 8 GB για τα Galaxy S20 και Galaxy S20+ και στα 12 GB στο S20+ Ultra, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος σε όλα τα μοντέλα φθάνει στα 128 GB. Η μνήμη είναι κάτι παραπάνω από αρκετή, ενώ όσον αφορά στην αποθήκευση δεδομένων υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD. Μία ακόμη διαφοροποίηση.

3

Εξαιρετικά πρακτικές είναι, φυσικά, και οι λειτουργίες που έχει η συσκευή όπως ο διαχωρισμός της οθόνης και το multitasking, οι οποίες κυριολεκτικά «απελευθερώνουν» τη δημιουργικότητα του χρήστη και κάνουν τα μοντέλα της σειράς Galaxy S20 πραγματικό εργαλείο για την καθημερινότητά μας. Τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική.

Τέλος, μία άλλη αλλαγή δεδομένων έχει να κάνει με το 5G. Το Samsung Galaxy S20 Ultra έρχεται με δυνατότητα υποστήριξης λειτουργίας σε δίκτυα 5ης γενιάς. Μπορεί ακόμη στην Ελλάδα να μην υπάρχει εμπορική λειτουργία δικτύων 5G, όμως, η προσθήκη στο Galaxy S20 Ultra σημαίνει ότι ο κάτοχος της δεν θα χρειαστεί να αλλάξει συσκευή όταν θα δούμε 5G και στη χώρα μας σε περίπου έναν χρόνο από τώρα. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη σειρά Galaxy S20 ως την κορυφαία για το 2020.

Sponsored by Samsung