TECH

Υψηλά μερίδια στην ελληνική αγορά των smartphones επιδιώκει η Realme

Υψηλά μερίδια στην ελληνική αγορά των smartphones επιδιώκει η Realme

Φιλόδοξα σχέδια για την ελληνική αγορά, όπου εισήλθε σχετικά πρόσφατα έχει η Realme, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως.

Η συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού δεν δείχνει να επηρεάζει ιδιαίτερα τα πλάνα της Realme με τον διευθυντή ανατολικής Ευρώπης Jason Guο να δηλώνει στο CNN Greece ότι «στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μερίδιο αγοράς 5% όσο το δυνατόν πιο σύντομα». Σύμφωνα με τον κ. Guo, η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές αγορές που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη Realme, η οποία έκανε σχετικά πρόσφατα την είσοδο της στη Γηραιά Ήπειρο.

Όπως εξηγεί ο κ. Guo, η Realme είναι ένας σχετικά «νεαρός» κατασκευαστής καθώς ξεκίνησε την πορεία τους πριν περίπου δυο χρόνια.

Αν και έχει έδρα την Κίνα, η πρώτη αγορά που έκανε δυναμική είσοδο ήταν αυτή της Ινδίας πριν πάει στην κινεζική για να έρθει πέρσι η σειρά της Ισπανίας. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Realme έχει φθάσει το μερίδιο της παγκοσμίως να φθάνει στο 2% με αποτέλεσμα να είναι ήδη μέσα στους 7 μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως. «Στο α’ τρίμηνο φθάσαμε στα 7,2 εκατ. συσκευές με την αύξηση σε ετήσια βάση να είναι στο 147%» επισημαίνει το στέλεχος της Realme.

Η Realme απευθύνεται σε ένα περισσότερο νεανικό κοινό και επιδιώκει να διαφοροποιηθεί διαθέτοντας συσκευές που προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις σε προσιτές τιμές. Μοντέλο που δείχνει να έχει απήχηση και στην Ελλάδα, όπου, σύμφωνα με τον κ. Guo, οι συσκευές που διετέθησαν τους τελευταίους δύο μήνες, πουλήθηκαν όλες παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες το μόνο κανάλι πωλήσεων -λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας- ήταν το Διαδίκτυο.

guo15052020

Όπως επισημαίνει ο κ. Guo, τα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς, όπου υπάρχει αρκετά μεγάλος ανταγωνισμός, είναι τέτοια που εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Realme, η οποία συνεργάζεται με τη Smart4All για τη διανομή των συσκευών της.

Όσον αφορά τους επόμενους μήνες, το πλάνο περιλαμβάνει την έναρξη διάθεσης αρκετών νέων μοντέλων.

Η αρχή γίνεται την επόμενη εβδομάδα με τρία μοντέλα, τα Realme 6, 6i και C3. Το C3 απευθύνεται στα χαμηλότερα στρώματα της αγοράς, ενώ τα άλλα δύο στη μεσαία κατηγορία.

Συγκεκριμένα, το C3 έρχεται με οθόνη 6,52 ιντσών, σύστημα τριπλής κάμερας, μπαταρία 5000 mAh και τιμή που ξεκινά από τα 139,90 ευρώ. Το Realme 6 διαθέτει οθόνη 6 ιντσών, τετραπλή κάμερα με την κύρια να έχει ανάλυση 64 megapixel, μπαταρία 5000 mAh και την τιμή να ξεκινά από τα 219,90 ευρώ. Τέλος, το Realme 6 ξεκινά από τα 259,90 ευρώ, διαθέτει οθόνη 6,5 ιντσών, σύστημα τετραπλής κάμερας ενώ υποστηρίζει και ταχεία φόρτιση (30W).

Σύμφωνα με τον κ. Guo, τα τρία μοντέλα διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα για να σημειώσουν αρκετά καλές πωλήσεις, ενώ δεν θα είναι τα μόνα που θα κυκλοφορήσουν άμεσα. Στο πλάνο περιλαμβάνεται και η διάθεση του Χ50 Pro, το οποίο είναι η «ναυαρχίδα» της Realme με τιμή διάθεσης τα 599 ευρώ και δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G.

Επιπλέον, το πλάνο της Realme είναι να διευρύνει τη γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων της. Μέσα στο καλοκαίρι θα δούμε άλλα δύο smartphones, όπως και αξεσουάρ αλλά και wearable συσκευές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ