TECH

Missing Alert Αpp: Eφαρμογή για τον ταχύτερο εντοπισμό αγνοούμενων

Missing Alert Αpp: Eφαρμογή για τον ταχύτερο εντοπισμό αγνοούμενων

Τη νέα καινοτόμα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, Missing Alert App, που βοηθά ώστε όλοι να μπορούν να συμβάλλουν στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρουσίασαν ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Cosmote.

Το Missing Alert App θα είναι σύντομα διαθέσιμο για το κοινό. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να το κατεβάσει στο κινητό του και να βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων στη χώρα μας:

•λαμβάνοντας ειδοποιήσεις στο κινητό του για τα περιστατικά εξαφάνισης στην περιοχή όπου βρίσκεται εκείνη τη στιγμή,
•συμμετέχοντας στις έρευνες με την αποστολή πληροφοριών μέσω chat,
•κινητοποιώντας και άλλους εθελοντές στην ίδια περιοχή, μέσω social media.

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να προστατεύσουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους -μέσω του app- ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Την πρωτοβουλία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Missing Alert App ανέλαβε η COSMOTE. Από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του app, με την μακρόχρονη εμπειρία και εξειδίκευσή του σε θέματα εξαφάνισης.

MISSING ALERT APP photo 002

Το Missing Alert App θα προστεθεί στα εργαλεία που ήδη διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και οι θεσμικοί συναρμόδιοι φορείς για την πρόληψη και διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης.

Την εφαρμογή θα χειρίζεται η εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού, η οποία κάθε πληροφορία θα την διοχετεύει στους αρμόδιους, ώστε να αξιολογείται και να αξιοποιείται στο μέγιστο, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του ατόμου που αναζητείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ