TECH

Π. Μακρυνιώτης: Η Lenovo είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις ψηφιακές αλλαγές

Π. Μακρυνιώτης: Η Lenovo είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις ψηφιακές αλλαγές

Τις νέες ανάγκες που δημιουργούν οι ψηφιακές αλλαγές, τις οποίες έφεραν στην καθημερινότητά μας τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού δηλώνει έτοιμη να καλύψει η Lenovo, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Όπως δηλώνει στο CNN Greece ο Παναγιώτης Μακρυνιώτης, γενικός διευθυντής της Lenovo για την Ελλάδα και την Κύπρο, πλέον ο προσωπικός υπολογιστής έχει ανέβει ψηλά στις προτεραιότητες των καταναλωτών και των εργαζομένων, καθώς αποδείχθηκε απαραίτητος για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας και εργασίας τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, αλλαγές έχουμε και στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνθηκε και έγινε μία πραγματικότητα» επισημαίνει ο κ. Μακρυνιώτης, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις αρχίζουν πλέον να βλέπουν διαφορετικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τους προσωπικούς υπολογιστές και στρέφονται προς τα φορητά μηχανήματα. Από την πλευρά της, η Lenovo έχει όλα τα προϊόντα εκείνα τόσο σε επίπεδο hardware, όσο και λογισμικού, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν για εργασία απ’ οπουδήποτε αλλά και για μεγαλύτερη ασφάλεια.

εσωτερικη 1

Σύμφωνα με τον κ. Μακρυνιώτη, η Lenovo προχώρησε τα τελευταία δύο χρόνια σε μία αλλαγή της στρατηγικής επικοινωνίας της. «Αυτό που επιδιώξαμε είναι να εξηγήσουμε τα οφέλη των μηχανημάτων της Lenovo» επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας. Αλλαγή που έφερε αποτελέσματα, καθώς η Lenovo βρέθηκε στην πρώτη θέση της αγοράς υπολογιστών την περασμένη χρονιά και ο στόχος για φέτος είναι «να έχουμε και άλλες πρωτιές».

εσωτερικη

Όσον αφορά στο άμεσο μέλλον, ο επικεφαλής της Lenovo για την Ελλάδα σημειώνει ότι είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις αλλά δηλώνει ότι θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Και όσον αφορά τις επόμενες τάσεις, θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη και τα υπολογιστικά συστήματα υψηλών επιδόσεων (high performance computing) δεν είναι πράγματα που θα δούμε στο μέλλον αλλά έχουν ήδη πρακτικές εφαρμογές.

Δείτε όλο το βίντεο:

epixeirein banner afieroma 30062020