TECH

Πώς οι λύσεις της Lenovo κάλυψαν τις νέες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού

Πώς οι λύσεις της Lenovo κάλυψαν τις νέες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού

Την περίοδο που ανακοινώνονταν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19 και ειδικά εκείνα που αφορούν στον περιορισμό των μετακινήσεων, πολλές επιχειρήσεις αλλά και εργαζόμενοι άρχισαν να αναρωτιούνται αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το μοντέλο της εργασίας εξ αποστάσεως. Η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ καλύτερη από αυτή που περίμενε ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων και το αποτέλεσμα είναι η εργασία εξ αποστάσεως να συνεχίζεται και την τρέχουσα περίοδο, ενώ ουκ ολίγες εταιρείες συζητούν πλέον να καθιερώσουν πολύ πιο ευέλικτα μοντέλα εργασίας.

Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας στην εφαρμογή μοντέλων που αξιοποιούν την εργασία εξ αποστάσεως είναι η υλικοτεχνική υποδομή. Μία επιχείρηση θέλει οι εργαζόμενοι της να είναι εξίσου παραγωγικοί δουλεύοντας από το σπίτι ή από οποιοδήποτε περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίζεται και ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας και προστασίας. Αντίστοιχα, θα πρέπει η υποδομή να είναι τέτοια ώστε και ο εργαζόμενος να μπορεί να είναι παραγωγικός και να μπορεί να κάνει τις τηλεδιασκέψεις του και όλες τις υπόλοιπες εργασίες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πρακτικά, για να λειτουργήσει σωστά το μοντέλο της εργασίας εξ αποστάσεως, όπως αποδείχθηκε και την περίοδο της «καραντίνας» πρέπει ο φορητός υπολογιστής που έχει ο εργαζόμενος να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν στον εργαζόμενο να λειτουργήσει ως να ήταν στο γραφείο του. Άρα, χρειάζεται να είναι γρήγορος, να έχει υψηλής ποιότητας οθόνη αλλά και καλό σύστημα ήχου (σ.σ. σημαντικό λόγω των conference calls), ασφάλεια αλλά και δυνατότητα συνεχούς διασύνδεσης.

Στην περίπτωση της Lenovo, του μεγαλύτερου κατασκευαστή προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως, αυτές οι απαιτήσεις καλύπτονται πλήρως με τη σειρά ThinkPad, η οποία αποτελεί συνώνυμο των φορητών υπολογιστών που απευθύνονται σε στελέχη και εργαζόμενους επιχειρήσεων. Όλα τα μοντέλα, προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και τους καλύτερους δυνατούς επεξεργαστές. Όσον αφορά στην οθόνη και τον ήχο, αξιοποιούν τεχνολογίες όπως είναι το Dolby Visual και το Dolby Audio, υποστηρίζοντας αναπαραγωγή περιεχομένου HDR ή ακόμη και , ενώ η φωτεινότητα κινείται σε τέτοια επίπεδα που σε συνδυασμό με τα προηγούμενα χαρακτηριστικά δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για παραγωγικές τηλεδιασκέψεις.

Παράλληλα χάρη στα 4-far field ή dual-far-fiel μικρόφωνα, τα ThinkPads επιτυγχάνουν άριστη λήψη ήχου (έως 4 μέτρα και 360 μοίρες γύρω από τον φορητό υπολογιστή) γεγονός που επιτρέπει την τηλεδιάσκεψη, χωρίς τον περιορισμό του εργαζομένου μπροστά στον υπολογιστή του.

Πέραν του φορητού υπολογιστή

Αρκετά στελέχη, καλύτερη παραγωγικότητα σημαίνει περισσότερες οθόνες. Για αυτούς η Lenovo έχει την απάντηση καθώς η χρήση του κατάλληλου docking station, προσφέρει τη δυνατότητα εργασίας σε 3 οθόνες ταυτόχρονα, επιπλέον της οθόνης του φορητού υπολογιστή.

Για κάποιον που η εργασία του απαιτεί απασχόληση σε περισσότερες διαφορετικές οθόνες, το μικρού μεγέθους επιτραπέζιο ThinkCentre Tiny M920x δίνει τη δυνατότητα χρήση έως 6 διαφορετικών οθονών. Συν ότι το μικρό μέγεθος του δίνει τη δυνατότητα για εύκολη μεταφορά οποτεδήποτε χρειαστεί.

Ακόμη, υπάρχουν τα μοντέλα ThinkCentre Nano M90n και M75n, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να έχει κανείς έναν πλήρη υπολογιστή που χωρά κυριολεκτικά στην τσέπη του παντελονιού του!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lenovo διαθέτει οθόνες για κάθε χρήση, όπως είναι:

  • Οθόνες VoIP ready, όπως η ThinkVision Τ24v, έτοιμες για τηλεδιάσκεψη
  • Οθόνες με 16:10 ανάλυση που επιτρέπουν περισσότερο περιεχόμενο να εμφανίζεται ταυτόχρονα στην οθόνη (π.χ. ΤhinkVision T25m ή ΤhinkVision Τ25d)
  • Οθόνες με USB-C dock capability όπου οθόνη τροφοδοτεί απευθείας με ρεύμα τον υπολογιστή και δεν χρειάζονται περιττά καλώδια
  • Οθόνες σε διαφορά μεγέθη, από 14» φορητή για να την παίρνεις παντού μαζί σου, μέχρι 44» curved (π.χ. ΤhinkVision M14 ή ΤhinkVision P44w)
  • Οθόνες με 4Κ, 100% Color Gamut που επιτρέπουν πολύ εξειδικευμένη εργασία (ThinkVision P series)

Από τις βασικές προκλήσεις στην εργασία εξ αποστάσεως είναι η ασφάλεια των δεδομένων. Η απάντηση της Lenovo ονομάζεται ThinkShield, μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών προστασίας που καλύπτει τέσσερις κάθετους πυλώνες ασφαλείας.

Ο πρώτος είναι η ταυτότητα του χρήστη. Τα μηχανήματα της Lenovo προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες εισόδου με τη χρήση όλων των βιομετρικών στοιχείων των Windows Hellο. Υπάρχει δυνατότητα για «κλείδωμα» του δίσκου από το BIOS, το δακτυλικό αποτύπωμα πρέπει να είναι απολύτως ακριβές, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα βιομετρικά στοιχεία αποθηκεύονται στο chip του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, γεγονός που τα κάνει μη προσβάσιμα σε επιθέσεις στο δίσκο ή στο λογισμικό. Η τεχνολογία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν το laptop σου μένει διαρκώς ανοικτό, είτε είσαι στο σπίτι είτε δουλεύεις από ένα δημόσιο χώρο. Ο δεύτερος πυλώνας σχετίζεται με την online ασφάλεια και την κάλυψη των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την προστασία των στοιχείων των χρηστών, όπως, φυσικά, και με την προστασία από «κακόβουλο» λογισμικό. Ο τρίτος είναι η προστασία των ίδιων των μηχανημάτων, με το ThinkShield να δίνει δυνατότητες για εξ αποστάσεως διαχείριση και αναβάθμιση λογισμικού, απαντώντας στα ζητήματα προστασίας από «επιθέσεις». Tέλος, διαθέτει εφαρμογές και λύσεις που προστατεύουν μία εταιρεία από την απώλεια δεδομένων ενώ, παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα συμμόρφωσης με το εκάστοτε ρυθμιστικό πλαίσιο.

Διαρκής σύνδεση

Ένα ακόμη βασικό στοιχείο της εργασίας εξ αποστάσεως είναι ότι το μηχάνημα θα πρέπει να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο δίκτυο, όπως θα ήταν μέσα σε ένα φυσικό γραφείο.

Στα μοντέλα της σειράς ThinkPad υπάρχει η δυνατότητα και για σύνδεση μέσω 4G δικτύου κινητής τηλεφωνίας με την εναλλαγή μεταξύ 4G+ CAT 16 και WiFi (wireless εώς wifi 6), στην περίπτωση που κάποιο από τα δύο είναι πιο «αδύναμο», να γίνεται απρόσκοπτα χωρίς να αποσυνδέεται ο χρήστης από την εφαρμογή που τρέχει ή το VPN. Πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία ειδικά κατά τις τηλεδιασκέψεις.

Τέλος, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη υποστήριξης, η Lenovo προσφέρει onsite support για την πλειονότητα των ThinkPads που κυκλοφορούν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο τεχνικός έρχεται στο χώρο του εργαζομένου για να κάνει όποια επισκευή είναι αναγκαία. Κάτι εξίσου σημαντικό προκειμένου να μπορεί να εργαστεί κάποιος από το σπίτι του ή από οπουδήποτε το επιθυμεί.

epixeirein banner afieroma 30062020