TECH

Κλειδί ο συνδυασμός των υπηρεσιών για το μέλλον των επικοινωνιών

Κλειδί ο συνδυασμός των υπηρεσιών για το μέλλον των επικοινωνιών
Ασύρματο τηλέφωνο Gigaset S820. Ο συνδυασμός σταθερών και κινητών υπηρεσιών θεωρείται ένα από τα κλειδιά για την εξέλιξη στο χώρο των επικοινωνιών, κάτι που αναμένεται να παρουσιαστεί με την μορφή νέων εφαρμογών στο φετινό Mobile World Congress της Βαρκελώνης Φωτογραφία αρχείου

Οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται πλέον για το είδους δίκτυο (κινητό ή σταθερό) χρησιμοποιούν προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες επικοινωνίας τους αρκεί να μπορούν να διασφαλίσουν ότι είναι online και συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Το γεγονός αυτό έχει εντοπιστεί από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως αλλά και πολλές εταιρείες που κινούνται στο χώρο των υπηρεσιών επικοινωνιών και δεν είναι τυχαίο ότι στο φετινό Mobile World Congress της Βαρκελώνης αναμένεται να δούμε πολλά apps που θα κινούνται πάνω στον άξονα του συνδυασμού σταθερών και κινητών επικοινωνιών.

Γενικότερα, ο συνδυασμός των υπηρεσιών θεωρείται ένα από τα κλειδιά για την εξέλιξη στο χώρο των επικοινωνιών και δεν είναι τυχαίο ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν αρχίσει πλέον να επιδιώκουν να προσφέρουν τόσο κινητές όσο και σταθερές συνδέσεις και γενικότερα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα πακέτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ελλάδα είναι η Cyta Ελλάδος, η οποία αξιοποιώντας τα οφέλη του δικτύου νέας γενιάς που διαθέτει, είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που έχει λανσάρει υπηρεσία Rich Communication Services (RCS), με την εμπορική επωνυμία Cyta 4U.

Πρόκειται για μία υπηρεσία πραγματικής σύγκλισης, η οποία εγκαθίσταται σε smartphones ή Tablet (iOS ή Android). Οι χρήστες του Cyta 4U μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους συγχρόνως και ως σταθερό. Με μόλις 1 ευρώ/μήνα, οι χρήστες μπορούν να δέχονται τηλεφωνήματα του σταθερού τους στο κινητό τους, ή να καλούν από το κινητό τους χρησιμοποιώντας χρόνο ομιλίας του σταθερού τους. Η εφαρμογή Cyta 4U, με την οποία κυριολεκτικά η επικοινωνία του σπιτιού «μπαίνει» στο κινητό και πάει παντού, είναι διαθέσιμη μέσω App Store ή Google Play και αφορά αποκλειστικά πελάτες Cyta.

Αντίστοιχες υπηρεσίες αναμένεται να δούμε φέτος στη Βαρκελώνη να ανακοινώνονται από πολλούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Οι αποκαλούμενες και συνδυαστικές υπηρεσίες επεκτείνονται σταδιακά και στο χώρο του περιεχομένου καθώς το πακέτο που προσφέρουν οι πάροχοι έχει αρχίσει να περιλαμβάνει πλέον και υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ