TECH

ΜWC: Νέα εποχή για τη Sony Mobile που επενδύει στο Internet of Things

ΜWC: Νέα εποχή για τη Sony Mobile που επενδύει στο Internet of Things
CNN Greece

Τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) επιδιώκει να εκμεταλλευτεί η Sony Mobile, θέλοντας να εξελιχθεί σε ηγέτη της συγκεκριμένης αγοράς στην Ευρώπη.

«Ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τη Sony Mobile» σημείωσε μιλώντας σε εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης ο Αντώνης Μπαρούνας, προέδρος της Sony Mobile για την Ευρώπη, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η ιαπωνική εταιρεία στο πλαίσιο του Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη. «Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα παρουσιάσαμε 4 νέα προϊόντα που κινούνται σε αυτό τον χώρο» επεσήμανε ο κ. Μπαρούνας.

SONY2

Πηγή: CNN Greece

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρόεδρο της Sony Mobile, η εταιρεία επιδιώκει να αναζωογονήσει την αγορά των smartphones και στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε μία νέα σειρά, την Xperia X. Αρχικά, στη σειρά αυτή υπάρχουν 3 νέα μοντέλα: τα Xperia XA, Xperia X και Xperia X Performance, τα οποία διαφοροποιούνται μεταξύ τους όσον αφορά στις επιδόσεις του επεξεργαστή. Με οθόνη 5 ιντσών, τα δύο κορυφαία μοντέλα της σειράς (X και ενσωματώνουν κάμερα με «έξυπνες» δυνατότητες όπως ότι μέσω του Hybrid Predictive Autofocus προβλέπει την κίνηση του αντικειμένου με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι θολές εικόνες. Επίσης, ενσωματώνουν μία νέα τεχνολογία για την επιμήκυνση της ζωής της μπαταρίας αλλά και έναν νέο σχεδιασμό με οθόνη από καμπυλωτό γυαλί που περιβάλλεται από ένα στρογγυλό πλαίσιο κάνοντας το smartphone πολύ άνετο στο χέρι.

Παράλληλα, όμως, η Sony Mobile παρουσίασε και μία σειρά από «έξυπνα» προϊόντα που κινούνται στο χώρο του IoT. To Xperia Ear, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι, είναι μια ασύρματη συσκευή νέας γενιάς που τοποθετείται στο αφτί και φέρνει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, καθώς παρέχει χρήσιμες πληροφορίες όπως τον καιρό, τα τελευταία νέα και κρατάει ενήμερο τον χρήστη του για όλες τις υποχρεώσεις του, ακόμα και όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Επιπλέον, διαθέτοντας την τεχνολογία φωνής της Sony, ανταποκρίνεται σε λεκτικές εντολές.

Ακόμη, η Sony Mobile παρουσίασε τρία concepts προϊόντων για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Το Xperia Eye είναι η σύλληψη του οράματος για μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό – που μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στα ρούχα ή να φορεθεί γύρω από το λαιμό του χρήστη. Τo concept του Xperia προτζέκτορα θα επιτρέπει τη διαδραστική προβολή περιεχομένου σε οποιαδήποτε καθαρή επιφάνεια. Θα ανταποκρίνεται στο άγγιγμα, τη φωνή και τις κινήσεις των χεριών, ακριβώς όπως αλληλοεπιδρούν με την οθόνη του smartphone.

Τέλος, το concept του Xperia Agent είναι το όραμα για έναν εξατομικευμένο βοηθό. Θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα, αφού ανταποκρινόμενος στις φωνητικές εντολές και στις κινήσεις των χεριών του χρήστη, θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και έλεγχο των οικιακών συσκευών. Επιπλέον, έχει μια ενσωματωμένη κάμερα και οθόνη για την προβολή περιεχομένου σε επιφάνειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ