TECH

Play: ανοδική πορεία καταγράφει η πολωνική εταιρεία του Π. Γερμανού

Play: ανοδική πορεία καταγράφει η πολωνική εταιρεία του Π. Γερμανού
CNN Greece

Τη Βαρκελώνη και το Mobile World Congress επέλεξε η Play, ένας από τους τέσσερις παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο όμιλος Olympia, συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, προκειμένου να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2015, τα οποία παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε ξεκινήσει διαδικασίες πώλησης της εταιρείας, όμως, τελικώς, οι μέτοχοι (σ.σ. εκτός της Olympia ο έτερος μέτοχος είναι το γνωστό στην Ελλάδα από την παλαιότερη συμμετοχή του στη Forthnet ισλανδικό fund Novator) προτίμησαν να σταματήσουν τη διαδικασία. Όπως σημείωσε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Play Γιόργκεν Μπανγκ-Γιένσεν, η επιλογή αυτή είναι και η σωστή δεδομένης και της συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας της εταιρείας.

κατά το 2015 η Play παρουσίασε ανάπτυξη της συνολικής βάσης πελατών κατά 15,2% σε σχέση με το 2014 αγγίζοντας τα 14,15 εκατ. συνδρομητές, ενώ το μερίδιο συνδρομητών συμβολαίου ανέβηκε στο 50,0%, από 47,3% το δ’ τρίμηνο του 2014. Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα παρουσίασαν αύξηση 22,1% και ανήλθαν σε 1,2 δισ. ευρώ (PLN 5.363 εκατ.). Τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 44% αύξηση σε σχέση με το 2014, φθάνοντας στα 362 εκατ. ευρώ (PLN 1.544 εκατ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ