TECH

HP: φέρνει λύσεις 3D εκτύπωσης στην ελληνική αγορά

HP: φέρνει λύσεις 3D εκτύπωσης στην ελληνική αγορά

Λύσεις τρισδιάστατης (3D) εκτύπωσης ετοιμάζεται να προσφέρει στην ελληνική αγορά η ΗΡ, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λύσεων τεχνολογίας παγκοσμίως.

«Η ώρα για το 3D printing ήρθε και για την Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Νίκου Χρηστάκη, διευθύνοντα συμβούλου της ΗΡ για την Ελλάδα και την Κύπρου κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης για τις λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αμερικανικού κολοσσού. Σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από την ελληνική αγορά για λύσεις 3D εκτύπωσης και γι’ αυτό αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία από την πλευρά της ΗΡ για το λανσάρισμα των σχετικών προϊόντων.

Αρχικά, η ΗΡ θα συνεργαστεί με έναν διανομέα, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Χρηστάκης, θα είναι μία νέα εταιρεία με την επωνυμία Ylem. Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε φάση σύστασης και οριστικής διαμόρφωσης του επιχειρησιακού πλάνου της, είναι μία συνεργασία της Active Computers Systems, ενός εκ των μεγαλύτερων συνεργατών της ΗΡ στην Ελλάδα και της 3D Hub, η οποία εξειδικεύεται στο χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ο κ. Χρηστάκης απέφυγε να δώσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα πλάνα της ΗΡ για την ελληνική αγορά του 3D printing, σημείωσε πάντως πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και αρχικά θα υπάρξει εστίαση σε 4 κλάδους: υγεία, εκπαίδευση, κατασκευές και ναυτιλία. Επίσης, στα πλάνα είναι και η δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών που θα προωθούν τις λύσεις της ΗΡ στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Σημειώνεται πως η ΗΡ δεν έχει αναπτύξει λύσεις 3D εκτύπωσης που να απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ