TECH

Ένας προσωπικός βοηθός για το σπίτι

Ένας προσωπικός βοηθός για το σπίτι
Το Xperia Agent CNN Greece/Δημήτρης Μαλλάς

Πόσο πρακτικό θα ήταν να είχατε μία συσκευή που θα ήταν πάνω στο τραπέζι του σπιτιού σας και θα λειτουργούσε ως ένας εξατομικευμένος προσωπικός βοηθός παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες; Αυτός ήταν ο στόχος των ανθρώπων της Sony Mobile όταν σχεδίαζαν το Xperia Agent, μία από τις τρεις concept συσκευές που παρουσιάζει η ιαπωνική εταιρεία στο φετινό Mobile World Congress.

Το Xperia Agent δεν είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος και μοιάζει λίγο με μικρό ρομπότ αλλά στην πραγματικότητα μένει σταθερό στη θέση του.

Το μεγάλο ατού του είναι ότι ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές και τις κινήσεις των χεριών με αποτέλεσμα να υπάρχει μία αρκετά μεγάλη διαδραστικότητα μεταξύ της συσκευής και του χρήστη της. Αυτό που κάνει είναι να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. τι καιρό κάνει ή αν υπάρχουν μηνύματα στον τηλεφωνητή), ενώ επιπλέον έχει και τη δυνατότητα να ελέγχει τις οικιακές συσκευές που υπάρχουν μέσα στο σπίτι, καθώς πρακτικά είναι μία συσκευή για την εποχή του Internet of Things.

robot

Πηγή: Cnn Greece/Δημήτρης Μαλλάς

Επιπλέον, έχει μια ενσωματωμένη κάμερα για τη λήψη φωτογραφιών και την παρακολούθηση του χώρου, όπως, επίσης και μία οθόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή περιεχομένου σε επιφάνειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ