TECH

Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου θα περιμένουμε για το iPhone 12!

Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου θα περιμένουμε για το iPhone 12!
AP Photo/Tony Avelar, File

Το ετήσιο ραντεβού της Apple για την παρουσίαση του νέου iPhone είναι συνήθως τον Σεπτέμβριο αλλά φέτος οι ειδικές καταστάσεις λόγω του κορωνοϊού μάλλον θα «σπρώξουν» την ημερομηνία ανακοίνωσης στον Οκτώβριο.

Αναλυτές, όπως ο Jon Prosser υποστηρίζουν ότι η παρουσίαση θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, ημερομηνία που μοιάζει αρκετά λογική δεδομένης και της επωνυμίας του νέου iPhone, η διάθεση του οποίου -σε αυτή την περίπτωση- θα πρέπει να αναμένεται προς το τέλος Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει 4 μοντέλα με το πιο μικρό να έχει οθόνη 5,4 ιντσών και το μεγαλύτερο να φθάνει στις 6,7 ίντσες! Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο iPhone έχει οθόνη 6,5 ιντσών. Αρκετά πιθανό θεωρείται και το ενδεχόμενο να έχουν όλα τα μοντέλα δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στον σχεδιασμό και σημαντικές βελτιώσεις στην κάμερα.

Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές περιμένουν να δουν στα πιο ακριβά μοντέλα η οθόνη να προσφέρει ανανέωση στα 120 Hz, κάτι που θα αποτελεί μία σημαντική αναβάθμιση και θα δώσει μία διαφορετική εμπειρία σε όσους ασχολούνται με το gaming.

Λόγω των αλλαγών, η Apple θα αποφύγει να πάει σε μία ονοματοδοσία του τύπου 11s, όπως μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν. Το iPhone 12 θα έρχεται με οθόνη 5,4 ιντσών και θα είναι αρκετά προσιτό (σ.σ. αναμένεται να ξεκινά από τα 650 δολάρια χωρίς ΦΠΑ στις ΗΠΑ), ενώ το iPhone 12 Max θα είναι με οθόνη 6,1 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα θα έχουν διπλή κάμερα.

Το iPhone 12 Pro θα έχει επίσης οθόνη 6,1 ιντσών αλλά τριπλή κάμερα και με πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά, ενώ το κορυφαίο μοντέλο θα είναι το iPhone 12 Pro Max με οθόνη 6,7 ιντσών.

Πάντως, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στα νέα iPhone να μην υπάρχει φορτιστής πέραν ενός καλωδίου μετατροπής USB-C σε Lightning.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ