TECH

Έρχεται το αναδιπλούμενο smartphone της Microsoft αλλά δεν θα είναι φθηνό

Έρχεται το αναδιπλούμενο smartphone της Microsoft αλλά δεν θα είναι φθηνό

Οι αναδιπλούμενες φορητές συσκευές αρχίζουν να αυξάνονται και ένα από τα επόμενα δείγματα θα μας έρθει από τη Microsoft, η οποία «επιστρέφει» στα smartphones με ένα μοντέλο που γίνεται και tablet!

Το Surface Duo είχε ανακοινωθεί πριν περίπου 10 μήνες αλλά η Microsoft μόλις ανακοίνωσε την έναρξη των προπαραγγελιών με τη διάθεση να είναι προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου, αρχής γενομένης από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για την Ελλάδα, το βλέπουμε πολύ δύσκολο να έλθει μέσα στους επόμενους μήνες, δεδομένου κιόλας ότι στη χώρα μας δεν έχει ξεκινήσει καν η επίσημη διάθεση των Surface συσκευών του αμερικανικού κολοσσού.

Η συσκευή χρησιμοποιεί ως λειτουργικό σύστημα το Android, μία ένδειξη των αλλαγών που έχουν σημειωθεί στην παγκόσμια αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών. Το Surface Duo δεν θα είναι φθηνό πάντως καθώς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η τιμή για τη βασική έκδοση θα ξεκινά από τα 1.400 δολάρια!

Το Surface Duo λειτουργεί ως ένα κανονικό Android smartphone, αλλά όταν ξεδιπλωθεί μετατρέπεται σε tablet. Για επεξεργαστή χρησιμοποιεί τον Qualcomm Snapdragon 855, η μνήμη είναι 6 GB με 128 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στο βασικό μοντέλο. Υπάρχουν δύο AMOLED οθόνες 5,6 ιντσών που σε «ανάπτυξη» δημιουργούν μια οθόνη 8,1 ιντσών.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού αποτελεί την πρώην απόπειρα της Microsoft στο χώρο των smartphones μετά τα Windows Phone, τα οποία δεν είχαν εμπορική απήχηση. Επιπλέον, πολλοί περιμένουν να δουν αν αυτός ο σχεδιασμός θα μπορέσει να δώσει ώθηση στην αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Ενδεχομένως και λόγω των υψηλών τιμών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ