TECH

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δίνει ώθηση στις πωλήσεις υπολογιστών στην Ελλάδα

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δίνει ώθηση στις πωλήσεις υπολογιστών στην Ελλάδα
AP Photo / Marcio Jose Sanchez

Σε συσκευές που κάνουν εφικτή τις online αγορές, την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία συνεχίζει να δίνει ώθηση η πανδημία του COVID-19 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γνωστής πλατφόρμας eBay, η κατηγορία προϊόντος που σημείωσε άνοδο πωλήσεων και μέσα στο καλοκαίρι είναι οι φορητοί υπολογιστές, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τον Απρίλιο, είχε σημειωθεί άνοδος της τάξης του 8% σε όλους τους φορητούς υπολογιστές, καθώς και στα tablets και τα eBook readers σε σχέση με την περασμένη χρονιά, με τα Android tablets να βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν και κατηγορίες προϊόντων, όπως τα ακουστικά (+21%) αλλά τα ποντίκια υπολογιστών (+38%), την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου. Η τάση αυτή ενδέχεται να σχετίζεται με την περίοδο της καραντίνας και την ανάγκη των Ελλήνων μαθητών να πραγματοποιούν αποτελεσματικά τα μαθήματα τους εξ αποστάσεως.

Για ακόμη μια φορά, η κατηγορία των σχολικών τσαντών αυξήθηκε κατά 95% (!) μέσα στον Αύγουστο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αύξηση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προετοιμασία των μαθητών για την επιστροφή τους στα θρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ