TECH

H Samsung στο «κλαμπ» των κατασκευαστών 5G εξοπλισμού

H Samsung στο «κλαμπ» των κατασκευαστών 5G εξοπλισμού
AP Photo/Ahn Young-joon

Η απαγόρευση που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες -αλλά και άλλες χώρες- περί προμήθειας από την κινεζική Huawei εξοπλισμού για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς δείχνει να ανοίγει το δρόμο για νέους «παίκτες» στο συγκεκριμένο χώρο.

Το πλέον ενδιαφέρον παράδειγμα δείχνει να είναι η κορεατική Samsung Electronics, ένας κολοσσός στο χώρο των ψηφιακών συσκευών κάθε είδους, η οποία, όμως, έχει και ένα αρκετά δυνατό τομέα όσον αφορά τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για κινητά και ασύρματα δίκτυα.

Η Samsung ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι «έκλεισε» μία 5ετή συμφωνία για την προμήθεια 5G εξοπλισμού με τη Verizon Wireless, η οποία είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερη δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συμφωνία έχει συνολική αξία 6,6 δισ. δολάρια, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η Samsung ξαφνικά να αρχίσει να θεωρείται ως υπολογίσιμος αντίπαλος από τους γνωστούς κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δίκτυα κινητής, όπου η σχετική λίστα περιλαμβάνει την Ericsson, τη Huawei και τη Nokia.

Η Samsung δεν είναι παντελώς άγνωστη στο χώρο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς είναι βασικός προμηθευτές των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη Νότια Κορέα. Όμως, είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που κερδίζει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο εκτός των ορίων της Νοτίου Κορέας και αυτό αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για τον κορεατικό κολοσσό που θέλει να επεκταθεί και σε νέους τομείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ