TECH

PS5 vs Xbox Series X: Τα χαρακτηριστικά των νέων κονσολών

PS5 vs Xbox Series X: Τα χαρακτηριστικά των νέων κονσολών

Πότε έρχονται, πόσο κοστίζουν και τι θα προσφέρουν οι νέες κονσόλες.

Για τους απανταχού φίλου του video gaming, το 2020 είναι μία σημαντική χρονιά. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την εμφάνιση των παιχνιδομηχανών από τη Sony και τη Microsoft.

Το PlayStation 5 και το Xbox Series X είναι από τα πλέον αναμενόμενα ψηφιακά προϊόντα της χρονιάς, κάτι που αποδείχθηκε από το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών κατά την έναρξη των προπαραγγελιών για το PS5 που ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν ξεκινήσει η διάθεση στα καταστήματα!

Οι τιμές των δύο παιχνιδομηχανών είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα, τουλάχιστον όσον αφορά στις «μεγάλες» εκδόσεις τους, ενώ θα κυκλοφορήσουν και περίπου την ίδια περίοδο.

Στην ελληνική αγορά το PS5, οι προπαραγγελίες για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει, θα κοστίζει 499,99 ευρώ και θα είναι στις προθήκες των καταστημάτων στις 19 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη και μία εβδομάδα μετά τις μεγάλες αγορές της Βορείου Αμερικής και της Ασίας.

Από την άλλη πλευρά, το Xbox Series X θα είναι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στα 510 ευρώ, με τη διάθεση να ξεκινά στις 10 Νοεμβρίου και τις προπαραγγελίες στις 22 Σεπτεμβρίου.

Πέραν των προαναφερθέντων εκδόσεων, θα υπάρχουν και πιο προσιτά μοντέλα. Στην περίπτωση του PlayStation 5 θα υπάρχει η έκδοση χωρίς δίσκο με τιμή διάθεσης στα 399,99 ευρώ. Στη συγκεκριμένη έκδοση, ο χρήστης θα πρέπει να «κατεβάζει» τα παιχνίδια από τις online υπηρεσίες της Sony με τον αποθηκευτικό χώρο να είναι στα 512 GΒ.

Η Microsoft ακολουθεί διαφορετική στρατηγική και θα έχει το Xbox Series S, μία αρκετά μικρή από πλευράς μεγέθους κονσόλα, με λιγότερες δυνατότητες και χαμηλότερη ισχύ σε σχέση με το Xbox Series X αλλά και τιμή στα 310 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ