SPONSORED TECH

Ποιες είναι οι επιλογές σου όταν ψάχνεις ένα πραγματικά σκληροτράχηλο smartphone;

Ποιες είναι οι επιλογές σου όταν ψάχνεις ένα πραγματικά σκληροτράχηλο smartphone;

Το smartphone αποτελεί πλέον βασικό εργαλείο της καθημερινότητας για όλους τους επαγγελματίες. Όμως, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των επαγγελματιών εκείνων που χρειάζονται μία συσκευή, η οποία να προσφέρει πολύ μεγαλύτερες «αντοχές» σε σχέση με ένα «κλασικό» smartphone.

Όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία, εργοτάξια, βιομηχανικές μονάδες καθώς και μηχανικοί, αρχιτέκτονες, αγρότες, ψαράδες έχουν να αντιμετωπίσουν σε καθημερινό επίπεδο αντίξοες συνθήκες και χρειάζονται ένα smartphone που να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νερό, τη σκόνη, τις πτώσεις και γενικότερα κάθε είδους… κακουχία.

Τα smartphones που «αντέχουν» σε τέτοιου είδους συνθήκες και είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι ελάχιστα. Και σχεδόν όλα προέρχονται από ένα brand την CAT, τις συσκευές της οποίας φέρνει στη χώρα μας, η TCCM, ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς ψηφιακών προϊόντων στην Ευρώπη. Η CAT όλα αυτά τα χρόνια -με γνώμωνα τον επαγγελματία- κατασκευάζει smartphones ικανά να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά, έμπρακτα.

Cat S42

Για του λόγου το αληθές, στα μέσα του καλοκαιριού έκανε την εμφάνιση του το Cat S42, ένα προσιτό smartphone για επαγγελματίες που αναζητούν κάτι διαφορετικό και «ανθεκτικό». Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο, οικονομικό και ταυτόχρονα… σκληροτράχηλο smartphone, που χάρη σε ειδικές προσθήκες λογισμικού είναι άκρως ανταγωνιστικό προς τα συμβατικά κινητά τηλέφωνα.

Όπως όλες οι συσκευές Cat, το S42 έχει «περάσει» από εξαιρετικά αυστηρές δοκιμασίες και μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το γεγονός ότι ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές των προτύπων IP68 και MIL SPEC 810H είναι ένα σαφές δείγμα της δυνατότητάς του να λειτουργήσει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το αντιολισθητικό, ανθεκτικό του περίβλημα υποβλήθηκε σε δοκιμές πτώσης σε κάθε πλευρά και γωνία του και μάλιστα επανειλημμένα, γεγονός που το καθιστά «αθάνατο» στις πτώσεις. Επιπλέον, έχει δυνατό ήχο, που λειτουργεί ως πολύτιμος υποστηρικτής σε θορυβώδη περιβάλλοντα, μία λεπτομέρεια που πολλοί δεν σκέφτονται όταν κατασκευάζουν ένα «ανθεκτικό» smartphone, όχι όμως και η CAT.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει ακόμα και τις δύο ημέρες γενικής χρήσης (4200 mAh), ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο, ενώ διαθέτει περισσότερη μνήμη και οθόνη αφής Corning Gorilla Glass εξαιρετικής φωτεινότητας, που προσφέρει δυνατότητα ανάγνωσης ακόμη και σε έντονες ηλιακές συνθήκες. Επίσης, η οθόνη είναι ανθεκτική σε γρατσουνιές, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και με γάντια! Ειδικά το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των επαγγελματιών που εργάζονται σε εργοτάξια, νοσοκομεία ή γενικά σε περιβάλλοντα που απαιτούν τη χρήση γαντιών κάθε μορφής.

Cat S62 Pro

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα συσκευής που απευθύνεται σε επαγγελματίες με ιδιαίτερες απαιτήσεις είναι το Cat S62 Pro. Ένα smartphone με ενσωματωμένη θερμική κάμερα, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε κατηγορίες επαγγελματιών όπως είναι οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, οι ερευνητές ακόμη και σε αστυνομικούς! Είναι χαρακτηριστικό πως το Cat S62 Pro δίνει τη δυνατότητα θερμικών απεικονίσεων επαγγελματικού επιπέδου με την δύναμη του αισθητήρα FLIR Lepton 3.5, με 400% αύξηση του αριθμού των θερμικών pixels!

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θερμική κάμερα είναι από τις κορυφαίες που κυκλοφορούν είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς πρακτικά οι επαγγελματίες χρειάζεται να έχουν μαζί τους μία και όχι δύο συσκευές.

Δείγμα της ποιότητας του Cat S62 Pro είναι πως περιλαμβάνεται στη λίστα Android Enterprise Recommended της Google, υποστηρίζοντας όλα τα χαρακτηριστικά Android Enterprise, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής με μηδενική αφή (Zero-touch enrolment). Φυσικά, είναι πλήρως ανθεκτικό, υποστηρίζοντας τα πρότυπα IP68 και Mil-Spec 810, με την μπαταρία να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και δύο ημέρες χωρίς φόρτιση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι εξαιρετικά με την οθόνη να είναι στις 5,7 ίντσες (ανάλυση FHD+ με αναλογία 18:9). Παράλληλα, προσφέρει υψηλή προστασία χάρη στο Gorilla Glass 6 που χρησιμοποιείται, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος φθάνει στα 128 GB επεκτάσιμος μέσω κάρτας microSD έως και 256 GB.

Cat & COVID-19

Όσον αφορά στο θέμα του COVID-19, οι συσκευές της Cat καθαρίζονται εύκολα με νερό και σαπούνι χωρίς να είναι απαραίτητες οι πρόσθετες προστατευτικές θήκες που παγιδεύουν και συσσωρεύουν μικροοργανισμούς. Μία ουσιώδης λεπτομέρεια υγιεινής για αυτούς που πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Όπως σημειώνει ο Θωμάς Αυλωνίτης, Country Manager της TCCM: «Τόσο η κατασκευάστρια Bullitt όσο και εμείς στην TCCM έχουμε ως στρατηγική κατεύθυνση τη δημιουργία κινητών για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων σε πιο δύσκολα επαγγέλματα. Αυξάνουμε διαρκώς την αντοχή και την ανθεκτικότητα των νέων προϊόντων. Οι δύο νέες συσκευές αλλά και αυτές που έρχονται δεν θα είναι απλώς ανθεκτικές στο νερό, αλλά θα μπορούν να πλυθούν με νερό, σαπούνι και οινόπνευμα, διευκολύνοντας έτσι την υγιεινή και την ασφάλεια εκατομμυρίων εργαζομένων στον κόσμο».