TECH

Microsoft: Θα εξαγοράσει τη ZeniMax Media έναντι 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Microsoft: Θα εξαγοράσει τη ZeniMax Media έναντι 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
AP Photo/Wilfredo Lee

H Microsoft Corp, που παράγει τις κονσόλες παιχνιδιών Xbox, ανακοίνωσε χθες ότι θα εξαγοράσει την ZeniMax Media, έναντι ποσού 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Microsoft στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει ανταγωνιστικά τις προσφορές της απέναντι στο βασικό ανταγωνιστή της, τη Sony Corp, η οποία παράγει την κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών PlayStation.

Η ZeniMax, είναι η μητρική εταιρία της Bethesda Softworks και έχει παραγάγει ηλεκτρονικά παιχνίδια βίντεο που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων του Fallout και του Doom.

Μετά την εξαγορά, η Microsoft, η οποία θα ελέγχει 23 στούντιο δημιουργίας παιχνιδιών βίντεο, δήλωσε ότι προγραμματίζει να προσφέρει τα μελλοντικά παιχνίδια που θα αναπτύσσει η Bethesda στη μηνιαία υπηρεσία συνδρομής της (Xbox Game Pass) τόσο για το Xbox ή για PC.

Η αναφερόμενη υπηρεσία έχει σήμερα, περισσότερους από 15 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι των 10 εκατομμυρίων συνδρομητών που είχε τον Απρίλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ