TECH

ΝΑSA: Στα σκαριά το πρώτο «ήσυχο» ηπερηχητικό αεροσκάφος

ΝΑSA: Στα σκαριά το πρώτο «ήσυχο» ηπερηχητικό αεροσκάφος

H NASA και αρκετοί σχεδιαστές και κατασκευαστές εργάζονται για να κατασκευάσουν ένα υπερηχητικό αεροσκάφος για εμπορική χρήση. Η NASA απέδωσε τη Δευτέρα βραβείο στην εταιρεία Lockheed Martin για την ανάπτυξη του πρώτου σχεδίου ενός X-plane (αεροσκάφους με ελάχιστη ηχορύπανση).

Το Concorde, το οποίο αποσύρθηκε το 2003, ήταν φημισμένο θορυβώδεις προσγειώσεις και απογειώσεις τις οποίες πραγματοποιούσε.

«Η ανάπτυξη, η κατασκευή και η δοκιμή ενός «ήσυχου» υπερηχητικού X-plane, είναι το επόμενο λογικό βήμα στον πεδίο μας ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια βιομηχανία που θα ανοίξει την αγορά υπερηχητικών ταξιδιών για το επιβατικό κοινό» είπε σε δήλωσή του o Jaiwon Shin, αναπληρωτής διοικητής της Αεροναυτικής Αποστολής
Ανάπτυξης για την NASA.

Με περίπου 18 εκατομμύρια χρηματοδότηση σε 17 μήνες, η ομάδα της Lockheed Martin θα εργαστεί για την ανάπτυξη Ήσυχης Υπερηχητικής Τεχνολογίας (QueSST).

Το QueSST είναι μέρος του 10ετούς πρότζεκτ New Aviation Horizons της NASA, το οποίο φιλοδοξεί την μείωση της χρήσης καυσίμων, των εκπομπών και του θορύβου μέσω των καινοτομιών στο σχεδιασμό των αεροσκαφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ