SPONSORED TECH

Τα νέα κινητά της realme σε προκαλούν να τολμήσεις το… άλμα

Τα νέα κινητά της realme σε προκαλούν να τολμήσεις το… άλμα

Η είσοδος ενός νέου κατασκευαστή συσκευών σε μία αγορά αποτελεί ένα στοίχημα καθώς θα πρέπει να πείσει τους καταναλωτές ότι αξίζει να προτιμήσουν τα μοντέλα που λανσάρει.

Ουσιαστικά, πρέπει να προκαλέσει τους καταναλωτές να κάνουν το «άλμα» προκειμένου να τον προτιμήσουν. Ίσως γι’ αυτό το σύνθημα της realme, ενός από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές smartphones αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά, να είναι το «Dare to Leap» (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση, «τόλμησε να κάνεις το άλμα»).

H realme ξεκίνησε να έχει παρουσία στη χώρα μας μέσα στο 2020 και, σύμφωνα με τα στελέχη της, η Ελλάδα είναι μία από τις 8 αγορές της Ευρώπης που δίνει ιδιαίτερη έμφαση, προσφέροντας συσκευές (καταρχάς smartphones) που προσφέρουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό τεχνικών χαρακτηριστικών, δυνατοτήτων και σχεδιασμού σε πολύ καλή τιμή. Και τα δύο μοντέλα (realme 7 Pro και realme 7), τα οποία θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα από τις 13 και 21 Οκτωβρίου αντίστοιχα, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης. Ειδικά από τη στιγμή που οι προτεινόμενες τιμές λιανικής (329 ευρώ για το realme 7 Pro και 219 – 269 ευρώ για τις δύο εκδόσεις του realme 7) θεωρούνται ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές για τα δεδομένα της αποκαλούμενης «μεσαίας» κατηγορίας.

Ένας από τους βασικούς στόχους της realme είναι να προσφέρει κάτι διαφορετικό στους καταναλωτές που θα την επιλέξουν. Στην περίπτωση των δύο νέων συσκευών, ειδικά στο realme 7 Pro, το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από τη γρήγορη φόρτιση. Το realme 7 Pro αξιοποιεί την τεχνολογία 65W SuperDart, χάρη στην οποία η συσκευή, έχοντας μπαταρία 4500 mAh, φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις 34 λεπτά!

Realme 7 Pro

Εκτός από την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση που είναι ένα χαρακτηριστικό που αναζητούν πολλοί καταναλωτές, το realme 7 Pro είναι μία από τις κορυφαίες συσκευές στη «μεσαία» κατηγορία των smartphones. Η πρώτη εντύπωση είναι εξαιρετική καθώς πρόκειται για μία όμορφη από σχεδιαστικής πλευράς συσκευή.

Η οθόνη είναι στις 6,4 ίντσες και τεχνολογίας Super AMOLED και προσφέρει μία συνολικά πολύ καλή εμπειρία. Σε αυτό βοηθά και το realme UI, το μενού πλοήγησης που έχει αναπτύξει το κινεζικό brand. Το συγκεκριμένο UI δείχνει τις δυνατότητες του πάντως σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή Snapdragon 720G της Qualcomm, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 8 GB μνήμης και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο των 128 GΒ προσφέρει εξαιρετικά καλές επιδόσεις και θα καλύψει τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταναλωτών.

Όσον αφορά τον τομέα της κάμερας, το realme 7 Pro κινείται και εδώ σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, ακόμη και όσον αφορά στις νυχτερινές λήψεις που είναι και εκεί που συνήθως φαίνεται η διαφορά. Στην πίσω πλευρά υπάρχει ένα σύστημα τριπλής κάμερας που περιλαμβάνει την κύρια κάμερα 64MP με αισθητήρα Sony IMX682, έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 8MP 119 μοιρών, έναν macro φακό, ένα B&W φακό πορτρέτου και πολλά άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στην εμπρόσθια πλευρά υπάρχει η selfie κάμερα με ανάλυση 32 MP και τη λειτουργία Super Nightscape που αποδίδει εξαιρετικά και τη νύχτα.

realme 7

Εκτός από την Pro έκδοση, υπάρχει και η «απλή» έκδοση στη σειρά 7 της realme. Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα πιο προσιτό smartphone (269 ευρώ η έκδοση με τα 8 GB μνήμης και τα 128 GB αποθηκευτικό χώρο και 219 ευρώ για εκείνη με 6 GB και 64 GB αντίστοιχα), μπορούμε να πούμε ότι είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5000 mAh, όπερ σημαίνει ότι «αντέχει» πολύ περισσότερο, όπως είδαμε και από πρώτο χέρι, ενώ με τον φορτιστή των 30W Dart μπορεί να φθάσει στο 50% μέσα σε 26 λεπτά!

Από εκεί και πέρα, η οθόνη των 6,5 ιντσών που φθάνει μέχρι τα 90 Hz ρυθμό ανανέωσης προσφέρει μία πολύ καλή εμπειρία, ιδίως για όσους χρησιμοποιούν το smartphone τους για παιχνίδια.

Εξίσου καλή είναι και η απόδοση της κάμερας. Το realme 7 διαθέτει μία τετραπλή κάμερα 48MP AI, μια ομάδα νυχτερινών φίλτρων, καθώς και μια selfie κάμερα 16MP στην οθόνη.

Γενικότερα, μετά από μερικές ημέρες χρήσης τόσο του realme 7 Pro όσο και του realme 7, μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για δύο smartphones που προσφέρουν εξαιρετική σχέση τιμής προς επιδόσεις. Πρόκειται για δύο προτάσεις για τις οποίες αξίζει κανείς να «τολμήσει» να δοκιμάσει ένα brand, το οποίο κάνει τώρα τα πρώτα βήματα του στην ελληνική αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ