TECH

iPhone12: Αναμονή τέλος! Παρουσιάζεται σήμερα - Όλα όσα ξέρουμε ως τώρα

iPhone12: Αναμονή τέλος! Παρουσιάζεται σήμερα - Όλα όσα ξέρουμε ως τώρα

Αναμονή τέλος. Έφτασε η ώρα για την αποκάλυψη των νέων iPhones.

Μετά από εβδομάδες καθυστερήσεων -λόγω της πανδημίας- η Apple είναι πλέον έτοιμη να παρουσιάσει τα νέα iPhones (στις 20:00 ώρα Ελλάδας).

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια εταιρεία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της με μία φωτογραφία - κάλεσμα.

Η μεγάλη ανυπομονησία αρκετών χρηστών της Apple πηγάζει (και) από φήμες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και θέλουν τις νέες συσκευές να μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο 5G που ήδη έχει υιοθετηθεί από παρόχους στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ωστόσο, η Apple έχει κάπως... αργήσει, καθώς άλλες εταιρείες (όπως η Samsung, η Huawei και η Google) έχουν ήδη δώσει αυτή τη δυνατότητα στους καταναλωτές.

«Η Apple δεν έχει αργήσει όσον αφορά στο 5G, καθώς τα smartphones που υποστηρίζουν το δίκτυο δεν έχουν φτάσει ακόμη το σημείο να πωλούνται μαζικά» αναφέρει στο CNNi ο αναλυτής Ben Stanton.

Όπως και να 'χει, η εταιρεία - «κολοσσός» δεν έχει να φοβάται κάτι, καθώς ανά τα χρόνια έχει αποκτήσει σταθερούς και πιστούς πελάτες.

Μάλιστα, ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το νέο iPhone θα προτρέψει όλο και περισσότερους να «πετάξουν» το «παλιό».

Τέσσερα νέα iPhones

Αυτή τη φορά, η Apple αναμένεται να προσφέρει περισσότερες επιλογές -απ' ό,τι συνήθως- στους καταναλωτές, καθώς θα παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα, το μέγεθος των οποίων θα ξεκινάει από περίπου 14 εκ. (5,4 ίντσες) και θα φτάνει έως και τα περίπου 17 (6,7 ίντσες).

Έως τώρα, η Apple συνήθιζε να παρουσιάζει τρία νέα μοντέλα, το κύριο και δύο άλλα ακριβότερα.

Αυτή τη φορά, θα παρουσιαστεί και μία τέταρτη συσκευή, η οποία θα είναι πιο προσιτή όσον αφορά στην τιμή της, με διάφορα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι θα ονομάζεται «iPhone 12 mini».

Μόνο κινητά;

Η εταιρεία συνηθίζει να συστήνει στο κοινό και άλλα προϊόντα κατά τη διάρκεια παρουσιάσεών της, ειδικά αυτών λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Χωρίς να έχει αναφέρει οτιδήποτε η Apple, ειδικοί στο χώρο της τεχνολογίας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν αναβαθμισμένα μοντέλα συσκευών που ήδη έχουν κυκλοφορήσει.

Ο Ben Stanton λέει, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται η εταιρεία να ανακοινώσει και ένα νέο προϊόν: τα «AirTags», μία μικρή συσκευή που θα μπορεί να ανιχνεύει καθημερινά και χρήσιμα αντικείμενα όπως κλειδιά μία τσάντα ή ένα πορτοφόλι.

What to expect from Apple's iPhone event / By Rishi Iyengar and Kaya Yurieff, CNNi Business

ΔΗΜΟΦΙΛΗ